onsdag 1 januari 2014

Gott Nytt År 2014

Så var det ett nytt år igen. Tiden går fort! Denna blogg går nu in på sitt femte år. Tror jag började i mars 2009 så snart är det 5 års jubileum. Började skriva för familjen och några kompisar skulle kunna följa vår flytt till Skåne, nu är det väl mer som ett familje album. Följarskaran är gles, men har inte direkt minskat under åren.

Hoppas på ett bra 2014 där i alla fall jag har ett nyårslöfte att ta hand om under våren med start direkt efter helgerna.

Nyårsafton firade vi med grillad lax som är familjens favoritmat som alla äter med glädje. Pannacotta med färska hallon var efterrätt.

Tjejerna somnade rätt så tidigt med Svea i spetsen 19.30.... hon var dock uppe på tolvslaget och kollade på några raketer. Jag Eva och Doris var ute och kollade in lite fyrverkerier på Tolvslaget denna gång mot en alldeles stjärnklar himmel.

Gott Nytt 2014 önskar jag Er.
Asta och Doris med Tomtebloss...


 

Stora barnen här och firar jul.

Så kom då äntligen de stora barnen på besök igen. Efter en hämtning i Hässlehåla i hä(e)llregn, mörker och blåst så blev det bara en sen nattmacka innan det var dags att krypa till kojs. Nästa morgon efter frukost så blev det en ny julklappsutdelning. Lovisa (antar jag ..) hade bla köpt jättefina klänningar till tvillingarna, Doris fick en fin tröja och skal till sin Ajfån.

Vädret var igen allt annat än jullikt men nu var det ialla fall ganska vänligt mot oss regent och blåsten hade ersatts av lugnt väder och till och med lite solglimtar med en temperatur på 6-7 grader så gav det viss vårkänning. Uteaktiviteterna begränsades till lite kurragömma och en promenad nere vid havet i Mäsinge i en plötslig eftermiddags sol genom molnen ovanför Kullaberg.

De stora barnen fixade en trerättersmiddag en kväll som var god och uppskattad, skönt med lite avlastning i köksarbetet. Toast Skagen och Fläskfile stod på menyn som var i alla fall delvis uppskattad av alla.
Solnedgång över Kullaberg...

Lite Väla Shopping hanns även med för att säkra upp
nyårs accessoarerna mm.

Jag lyckades också efter en instruktion på Youtube att fixa generatorn på Nissan. Det var ingen barlek att komma in i den fick knipsa av 4 st koppartrådar för att få loss laddregulatorn och kolen. Det visade sig att det ena kolet hade hakat upp sig i sin hylsa beroende på att det hade bildats en "böld" på kolen. Jag filade bort denna och sen fick jag kolen att löpa fritt igen. Slipade till slitbanan som  dock såg mycket bra ut, sen var det "bara" att löda ihop de fyra trådarna igen ( det var inte så lätt trångt och djävligt) som jag tillslut lyckades med. Spänningen var olidlig när jag efter montering och uppspänning av drivremmen kunde göra en provstart. Ingen laddningslampa lyste längre... Skönt!

Nu väntar jag bara på Bromsskivor och klossar från Tyskland så jag kan fixa resten och ombesiktiga bilen.

Det är helt ovärderligt den hjälp man kan få på nätet i form av instruktioner och filmer som visar hur man skall göra.

Alexander åkte hem redan på söndagen då han skulle hem och jobba på sitt nya jobb på Telia. Lovisa och Emil åkte hem på Måndags eftermiddagen med bussen från Ängelholm till Hässleholm för vidare färd med tåget till Stockholm och nyårsfirande.

Denna gång verkade det ha fungerat riktigt bra med endast en 25 minuters försening när de anlände till Hässleholm.

Intensiva dagar med alla fem barnen hemma, fler än jag som behöver vila lite efter detta inte minsta Asta och Svea som går på högvarv och är som lim på de stora "barnen" och Emil.

God fortsättning säger jag!




Masterchef i köket...