lördag 8 augusti 2009

Derby feber!



Här i Västra Karup har det varit fotbollsderby mot värste konkurenten Torekov idag. Länge sen jag fått sån bra underhållning för 40:- (höj priset!). Det var en mycket spännande och även bitvis välspelad match. Matchen började i strålande sol och högsommarvärme, i andra halvlek bröts matchen ca 10 minuter pga ett åskregn. Hela byn var på plats. Jag placerade mig på gubbhyllan, ni vet där man alltid vet bäst hur man skall spela ;-)! Efter första halvlek stod det 0 - 0 och gubbhyllan var hyfsat överens om att Västra Karup kunde vara nöjda med det och att Domaren var bra men lite petig!

I andra halvlek kom ett nytt Västra Karup ut och ökade pressen och tempot efter en mycket spännande andra halvlek vann vi med 3-1 där 3:an gjordes i 88:e minuten.

Bröderna Lindström var klart tongivande i Västra Karup. På bilden poserar påtagligt nöjda lagkaptenen Richard och Anders.


Blir helt klart fler matcher för min del!

Efter matchen åt vi med mormor och morfar som passat Asta och Svea under dagen, sen prov cyklade jag och Doris till skolan. Vi konstaterade att det var en backig väg till skolan (hela skåne är inte platt som ni tror i Stockholm...) Men det går mycket snabbare att cykla hem än till skolan.

Sista Semesterdagen!


Då var också semestern slut för denna sommar. Vi passade faktiskt på att ta en ledig dag i alla fall delvis. Vi åkte ned till "vår" strand i Mäsinge och badade, vädret var helt perfekt det var varmt i vattnet i alla fall inne vid land. Det var många maneter som vi kunde studera.

Alla tjejerna är glada i att bada.

Igår blev också entren klar då john och Anders gjorde klart ytterpanelen så nu är huset klart på utsidan förutom målning. Eva grundade de nya takfötterna och jag slipade den gamla takfoten.

Idag kommer mormor och morfar och tar hand om tjejerna så att Eva och jag kan jobba. Vi skall satsa på att jobba vidare med målningen av huset utvändigt så att vi får sydsidan klar innan byggnadställningarna tas bort.

Jag skall också städa lite på tomten, ta bort alla våra massonitskivor som ligger staplade på gården, dessa skall vi spara för ev framtida behov. Jag skall också ta hand om lite mer ris jag skapat när jag röjt på tomten!

Ser ut att bli ytterligare en härlig sommar dag på Bjäre..