lördag 26 januari 2013

Smällkallt

har det varit hela veckan i fredags morse var det -13 på vår termometer. Nu skall det dock bli ändring på detta varmare och regn redan imorgon. Lite trist är det allt när vår isbana är så fin. Kunde få komma lite mera snö så att vi kunde åka skidor, men vi får se det är långt kvar på vintern.

Det har varit en intensiv vecka i alla fall för mig då jag varit 3 dagar i Paderborn i Tyskland med jobbet. Tidig uppstigning i tisdags morse 04.20 e intensiv dag med resa och jobb där vi var klara först vid 20.00 för att snabbt åka till hotellet och sen försöka få lite mat innan jag helt slut stupade i säng. Det blev samma upplägg andra dagen med den stora skillnaden att jag slapp gå upp så tidigt.

När vi sen skulle åka hem igen på torsdagen så hade det brutit ut en vild strejk bland säkerhetspersonalen på Dusseldorfs flygplats, så vi fick snabbt ändra våra hemreseplaner och fick ett nytt flyg bokat från Hannover i stället men detta plan gick senare så jag var hemma vid 22.00 på kvällen.

Remspännare Nissan
Igår så var jag och hämtade den begagnade remspännaren jag fått på posten från Skroten. När vi hade ätit så gick jag ut och monterade den och nu skriker inte remmen längre så förhoppningsvis var det spännaren som var dålig. Dock kunde jag inte känna nåt speciellt glapp i den så vi får se.

Idag har jag också fixat Suzukin som det skramlade om jag fick nästan rätt på det det var ett skydd till avgassystemet där ett fäste rostat sönder, men en ny slangklämma gjorde susen. Jag passade samtidigt på att serva Zuckan då det var dags, olja + filter och lite glykol fyldes på. Så nu hoppas vet det går några mil igen.

Vi har också varit nere och åkt lite skridskor Eva, jag och Asta och Svea, men idag har polarkylan bytts mot halv storm här på Bjäre så med -3 grader dessutom så var det svinkallt att åka, men Asta och Svea kämpade på tappert och hade så kul med varandra. De fick en otrolig fart i medvinden  och hade svårt att veja när banan tog slut....

Eva och Doris har även hunnit med att gå på Gympan i skolan på morgonen idag.