söndag 26 september 2010

Mormor och morfar

I helgen har vi haft besök av mormor och morfar, det var länge sen. Dom har haft mycket med sin flytt så det har inte haft tid att ork att hälsa på. Nu var det dock dags, Asta och Svea var förtjusta att få träffa morfar och mormor. 

Eva och jag passade på att jobba lite ute tillsammans. Vi tog hand om den ved som legat ovanför traktorgaraget sen det var skogning och flisning förra året.

Jag köpte en vedklyv på blocket i fredags. Den har fått jobba hårt i helgen och har fungerat mycket bra. Vi har klyvt ca 7 kubitmeter ved nu i helgen. Jag höll på med det sista ända till 20.00 i kväll och fick städa undan i mörker. Tur att man har bra lyse på traktorn.

Det har varit hyggligt väder i helgen runt 15 grader, regnet har hängt lite i luften. Idag har det dessutom börjat blåsa ordentligt, en ovanlig vindriktning nordostlig.
Idag var vi allihopa och tittade på när Doris lag Västra Karup flickor 9 spelade hemma mot Höganäs. Tjejerna från Höganäs var riktigt bra och taggade så det blev förlust med 1-3. Doris gjorde dock sin bästa match någonsin och hade många bra brytningar på sin backplats, vilket säkert bidrog till att hålla siffrorna nere.  

Mormor och morfar åkte hemåt mot Tollarp vid 16.00 tiden för att slippa köra i mörker.

Doris blev också värvad att vara med och spela med killarna på eftermiddagen, de förlorade med 2-6. Doris har i alla fall fått bra träning i helgen.