söndag 9 februari 2014

Skridskoåkning trots töväder

Vad gör man, när vår isbana mer ser ut som en sjö.. drar till Ängelholm och åker på Allmänhetens åkning. Jag packade in tjejerna och grannen Magnus med Mika och Morris sen var det fullt i Forden. Det var jättelungt i ishallen inte alls som förra gången då det var helt smockfullt. Många var kanske hemma och tittade på OS.

Vi hängde på låset vid 11.30 så isen var nyspolad och jättefin. Vi hade inte tagit med nån matsäck då det knappast var läge att sitta i ishallen och mysa med en macka och kaffe. Magnus hade dock laddat upp med mackor så det räckte till oss alla och blev över. Nu var det så lungt så att vi kunde i lugn och ro sitta i båset och fika. Efter 2 timmar så var vi alla slut efter allt åkande så då vände vi åter hem mot Västra Karup igen.

Det blev mycket åkande så jag kände av det i kroppen imorse när jag vaknade. I dag hade jag planerat att försöka börja röja busk nedanför ekbacken. Jag började med Röjsågen och röjde på ena sidan av diket och vis Fårahuset. När det var dags för andra sidan som inte blivit röjd sen skogningen gick jag över till att använda motorsågen och det gick mycket snabbare. På varje stubbe var det säker 25-30 skott som nu blivit ganska höga kanske 3-4 meter. Jag lämnade en del skott kvar så att det kan bli lite mer träd då nu också en hel del har knäckts i stormarna, bra med lite återväxt.

Det var ett tufft jobb och nu är jag duktigt slut i kroppen.

Doris har tränat fotrboll idag med Damlaget på konstgräset i Förslöv. Det var riktigt hyggligt väder förutom en kort regnskur runt lunch. Till och med solen var framme och visade sig lite.

Eva har varit ute och satt fällor igen för att försöka fånga mullvad som fortfarande är aktiva och bygger sina gångar. Eva har också jobbat med att försöka röja upp i källaren som är alldeles överbelamrad med grejer.

Har monterat startmotorn på Guldwingen men jag får den inte att gå runt den funkade på bänken så jag får kolla vad som är fel. Kanske startsolenoiden fick en smäll när den gamla startmotorn kortslöt, fortsättning följer...