måndag 26 juli 2010

Marknad

Igår var vi på marknaden i Röstånga. En sån traditionell sommarmarknad med knallar, tivoli och öltält. Det var sista dagen så att det var tyvärr rätt många knallar som redan lämnat. Men det blev lite karusellåka, strump och godis shopping. Doris och Hanna är nu så stora så att de kan gå runt lite själva och denna marknad var inte lika stor som tex Kiviks så det var ganska lätt att hitta igen varandra.

I lördags så var jag på auktionen i vid Ekeröd i Hörby. Det var mest mög, inte mycket som var nåt av värde. Jag köpte ett cykelställ, en vedkamin och en sandspridare att koppla efter traktorn. 500:- kostade hela kalaset så det var väl att betrakta som "fynd" ändå!

Doris kompis Sara var på besök med sin familj, de har varit i Åhus och spelat handboll. Det blev en snabbvisit men nu vet de hur vi bor.

I fredags så besiktigade jag SAABen som gick igenom utan anmärkning som vanligt, denna gång med lite sämre marginal. De två vintrararna i Skåne och alla milen har tagit hårt på den gamla pärlan! Rutan är sprucken på flera ställen, det börjar bli rost på bromsrören (vilket jag borde fixa) och handbromsen tog klart ojämnt. Den ena framdörren har också börjat rosta. Den får dock gå ytterligare ett år som pendlarbil till jobbet.

Evas kompis Therese och Anders var också här i fredags och hälsade på. De stannade över och vi grillade (seg) kalkon på kvällen som var riktigt fin även om det blev lite kyligt senare. De åkte vidare mot Stockholm på lördagen.

I veckan skall jag försöka sätta fart med att städa upp i Stallet. Tvillingarna har simskolan hela denna vecka också. Doris kompis Hanna stannar till Tisdag då hon flyger hem till Stockholm igen.