onsdag 10 augusti 2011

Ridläger

Nu börjar allt komma in i sina vanliga "gängor" igen efter semestern. Det är bara jag som fortfarande är hemma och jobbar med stallet. Nästa vecka är det dags för mig att åka till IKEA igen. Denna vecka har ju  vädret hjälp till att känna att det kan vara ok igen att börja jobba.

Nytt fönster på plats..

Asta och Svea är på dagis igen och är så glada att träffa alla kompisar och "fröknar" igen.

Doris är på ridläger denna vecka i Hemmeslöv. Jag tycker Doris är duktig som klarar det så bra hon är ju bara 9 år. Det har väl dock varit lite jobbigt med nya kompisar och hästar. Förhoppningsvis så kommer hon att ha lärt sig mycket efter detta läger och blivit en säkrare ryttare.

Vi har varit och plockat körsbär och Björnbär som Eva kokat saft på, härligt med bär. Tyvärr blev vi inte färdiga att ta hand om våra Krusbär, dock har i alla fall jag ätit många direkt från busket vilket jag egentligen tycker är godast.

Jag har tillbringat mycket tid denna vecka i stallet. Isolering och montering av råspont på snedinnertaket pågår för fullt, det går dock ganska segt är mer jobb än man kan tro. Jag måste också  springa upp och ned på rullställningen med färdigkapad råspont. Rullställningen är helt ovärderlig skulle inte funka att göra detta från stege, Tack Siffe för att du är så bussig och lånar ut denna till mig.


Åskmoln över Bjäre.

Jag har också bytt ut fönstret i kupan på stallet mot ett nytt, det var rätt bökigt då jag var tvungen att ta det från stegen, men det gick tillslut, fick också en riktig skur på mig när jag höll på med fodret på utsidan ;-(.

I söndags var Pontus över och hjälpte mig med att laga taket, där det tidigare suttit en ventilationstrumma. Nu är det fixat med ny nock också, blev jättebra.

I morgon kommer Bertil från Eltjänst och tittar på eljobbet för stallet. Jag gjorde idag en ritning över den nya elen för stallet.

Håller på att försöka sälja SAABen också det går verkligen trögt. Tycker ändå att det är mycket bil jag bara begär 8000:- för...;-(.

Imorgon skall jag också åka till Svensköp och sova över hos Jan-Erik och Ingela. Skall mecka lite med bilen men mest blir det nog lite skitsnack och nån pilsner kanske.