måndag 28 september 2015

Sommarhelg i slutet av September (Mitt 500:ade Blogginlägg!)

En magisk helg i Slutet av September. Asta och Svea var och tog provlektioner i Ridning. Störtkul var det och de vill gärna börja rida tyvärr så finns inga platser just nu och inga alternativ på Bjäre. Det blir lugnt till att vänta. Töserna var i alla fall jätteduktiga efter att bara ha ridit i 2 timmar. Inte rädda för hästarna ett dugg. Kattungarna i stallet var också mycket spännande.

Söndagen bjöd på ett än bättre sommarväder, jag bestämde mig för att dra ut på havet med båten och strax efter 08.00 stävade jag ut från Torekov på ett blankt men inte stilla hav då det gick ordentliga dyningar. Fisket gick ganska skapligt både Makrill, Torsk och Sill låg i hinken innan det var dags att vända tillbaka till hamnen i "Torke".

Väl hemma så rensade och fileade jag Torskarna. Blev lagom till en middag för oss tillsammans med Päremos. Det blev inte sämre av att vi kunde sitta ute och äta i Solen i bara t-shirt. Fantastiskt att bo så här.

Ikväll var jag tyvärr ganska sen hem men efter middag på färsk Makrill så tog jag och Asta en sväng ut på vår mark och vi såg totalt hela 11 Rådjur i den stilla och fina Septemberkvällen.





Nystekt Torskfile med Päremos i solen.