söndag 18 januari 2015

Fin helg

känns som som det var länge sen det var en helg med fint väder, men nu har vi haft en. Vintern lyser med sin frånvaro men det ryktas om att vi skall få ser mer av den i veckan. Idag var det faktiskt lite vårkänning då solen tittade fram och vinden bara var svag, men det är väl lite tidigt i mitten på Januari.

Eva och töserna var i Malmö i Lördags. Disney on Ice stod på programmet i Malmö arena. Verkade ha varit mycket uppskattat och bra platser hade de också. Doris och Amanda var med med la all tid på Emporia så lyckan var fullständig, speciellt som jag slapp följa med.

Jag var hemma och kämpade på med den sista (?) veden för året. Nu är det uppstädat och klart. Tror att det blev rekord detta år då den häftiga stormen förra december drog med sig 9 träd. Dryg 20 kubik ved har jag klyvt i år så nu är det knökfullt i vedförrådet. Är det nån som vill köpa ved så har jag några kubik torr ved kvar som jag klöv förra året.

Idag så har jag med en hel del hjälp av Eva gjort klart schaktet för skorstenen till kaminen i verkstaden. Jag har också svetsat svepet till skorstenen så nu börjar det närma sig. Nu återstår "bara" plåtjobbet.

Svepet svetsat och klart
Nästa helg bär det av till Stockholm Eva och jag skall på begravning av en kollega och vän till oss som tyvärr gick bort i Cancer i julhelgen. Skall även försöka passa att träffa farmor. Töserna blir kvar hemma Eva kommer hit och är barnvakt, kul tycker töserna (och Eva också tror jag)
Hade god hjälp av tvillingarna att städa upp efter veden..

Fullt i vedförrådet..