söndag 2 januari 2011

Julledigheten slut

Nyårsafton bjöd verkligen på ett riktigt skitväder på kvällen runt 12-slaget. Halv storm och spöregn. Jag och Doris var ute lite och tittade på när grannarna sköt raketer. Doris frös och gick ganska snabbt in igen och gick och lade sig. Jag var kvar  ute en stund, men skönt var det inte.

Nyårsdagen var mild men forfarande ganska så blåsigt, vi åkte lite skridskor och pulka. Jag bar ute och sandade med traktorn hela infarten och gångarna runt huset var glashala. Mitt auktionsynd sandspridaren funkar skitbra, även om den inte är vacker, enda jag fixat var punka på ett hjul och lite uppsmörjning 100:- får ses som ett fynd.

Söndagen bjöd på ett perfekt vinterväder, nån minusgrad, sol och vindstilla. Vi inledde dagen med att gå ner hela familjen till vår skridskobana och åkte skridskor. Asta och Svea gör klara framsteg men de är ändå inte så glada i att åka, man kan ju förstå dom då det inte är så lätt när man inte kan.

Efter skridskoåkningen tog jag tag att försöka göra gaveln klar på stallet. Nu hade jag ju verkligen vädret med mig. Jag kapade av de uppsatta bräderna med cirkelsågen och satte upp all locklist på den övre delen av gaveln. Nu är det väl egentligen bara Vindskivorna som måste bytas så är jag i princip klar med övre delen av gaveln. (Till våren skall den ju färdigmålas med ytterligare en strykning färg). Känns bra att jag ändå hann göra lite på stallet, vädret har ju tidigare omöjligjort snickring.

På efter middagen var Asta och Svea hos sin kompis Felicia och lekte.Eva lämnade dom och det gick hur bra som helst. Jag och Doris letade upp min gamla målbur som jag gjorde i slöjden (mer än 40 år sen !!) och våra bandyklubbor och gick ner till vår isbana och spelade bandy en stund i solnedgången, så fint var det.  

Så var det slut på julledigheten för denna gång, nu stundar jobb och dagis/fritids igen. Jag är ändå mycket nöjd med julledigheten, vi har hunnit med mycket och också fått lite gjort.