söndag 17 april 2011

Bjäre vårdag

Idag har det varit en typisk Bjärevårdag, grått disigt och småkallt på förmiddagen för att till middag spricka upp och bli riktigt fint.

Idag har vi  rivit norrsidan på Stallet och städat upp, nu är det bara att börja bygga igen. Tre nya fönster vänar på att sättas upp. Jag har hållt på och fixat fönsterfoder idag, ingen barnlek då det är bågformade stallfönster. Jag tror dock att jag fått till skall bara måla fodren innan de skall upp när det är gjort är jag strax klar med sydsidan.

Jag har också fixat mer med traktorkärran byggframlämmen och cuprinalat flakbrädorna (fast det gjorde Eva). 

Eva har också fixat det sista med elden från igår och ficat mer i trädgården. Asta och Svea har varit ute och cyklat på sina fina cyklar och satt upp påskfjädrar i syrenen i trädgården.

En arbetshelg till är över och det känns i armar och axlar, ryggen är inte heller helt återställd.  

Premiär

Igår var det ett säkert vårtecken i Västra Karup, första hemma matchen för Herrarna i Div 4. Premiären var i år mot Hittarp som förra året vann Div. 5 och gick upp. En olycklig start där vi relativt snabbt kom under med hela 0-4 försvårade dock segerchanserna. VK gjorde dock efter detta en hedervärd återhämtning i slutet av första och framför allt i andra halvlek. Ställningen var ett tag 3-4 där "Nille" Lindström framför allt anförde VK med flera fina mål efter fina prestationer. Tyvärr slutade det 3-5 efter ett mål på övertid av Hittarp. VK kämpade dock hela tiden, starkt efter den dåliga starten!

Nu var det så att igår hade vi inget vårväder på Bjäre utan gråmulet och nåt regnstänk så långkallaingarna hade suttit bra igår.

Doris hade också första matchen för året mot Förslöv som har ett bra tjejlag. Förlust 2 - 7 blev resultatet, Doris var inte allt för nedslagen av det.

Själv var jag på konferens Torsdag-Fredag med jobbet på Möckelsnäs herrgård norr om Älmhult. Det var så vackert där vid sjön Möckeln. Morgonen med spelblank sjö soluppgång och frost på bryggan var en höjdare från rumsfönstret.

Har inte hunnit jobba så mycket hemma under veckan men har fortsatt fixa yttrepanelen runt fönstren och snart är jag klar.

Igår så la jag ny botten i traktorkärran. Var rätt mycket jobb med det då jag var tvungen att fräsa ur alla brädor för att få dom att passa, så det tog rätt många timmar att få dom på plats. Nu återstår framlämmen sen är det dags att ge sig på lämmarna, några måste i alla fall renoveras av dessa också.

Idag skall jag riva resten av stallväggen mot norr för att i påsk kunna fixa även den med nya fönster och ny ytterpanel.

Eva fixade i trädgården igår och gjorde vår häck jättefin, ett jättejobb då den var mer än förvuxen. NU blir det fint när den får ta sig lite.

Asta och Svea har varit på dagis hela denna vecka och är nu hyggligt friska och pigga, lite snorigt är det väl alltid.

Nu skall jag bara jobba denna vecka, veckan efter Påsk skall jag ha semester och vara hemma och fixa med stall etc. Skall bli skönt med lite ledighet.