onsdag 27 januari 2010

Asta Viola

Asta är född med kejsarsnitt 22 minuter efter sin tvillingsyster Svea.


Asta är mer pappas flicka, lite bredare och stadigare. Hon går med tunga dunsande steg. Asta är sällan neutral oftast jätteglad men inte sällan riktigt siggig och tvärsemot. Asta är också familjens riktiga charmtroll och kan vara riktigt flörtig när hon är på det humöret. Asta är inte heller någon sjusovare, är uppe tidigt och är pigg

Asta är som sin storasyster Doris generellt ganska avvaktande till grönsaker och frukt, men äter gärna gurka, majs och paprika.Asta är ingen frukostmänniska, men kan lägga in ordentligt med mat tex om det är favoriträtten Tjockpannkaka eller Poppa (Tomatsoppa).

Asta har alltid varit väldigt förjust i pappas lilla röda traktor och gillar att få åka med.

Asta gillar som Svea att sjunga och dansa och är duktig på att komma ihåg sångtexter även om de inte är helt rätt. Inte samma ordningsman som Svea, men har ändå bra koll på saker och hjälper gärna mamma med att baka och fixa i köket.

Asta kan vara en riktig fegis och är sällan riktig modig.

Asta gillar mycket att bada i havet och i vår lilla barnpool. Fotboll är också kul, kanske kan vara en framtida stjärna i VK IF, hoppas hon har ärvt pappas fina bollsinne

Flisning i Snösstorm

Så var det dags för en ny snöstorm igen, eller som grannarna säger när det snöar på Bjäre, då snöar det! Idag har jag jobbat hemifrån skönt att slippa åka under dessa väderförhållanden. Verkligen förmånligt att kunna jobba hemifrån. Tyvärr har jag riktigt dålig täckning på min jobbmobil hemma. Den privata Tele2-mobilen har klart mycket bättre täckning aldrig några problem. 

Tyvärr har jag lite klydd med vårt nya bredband fortfarande. Jag är glad att det inte är Tele2 då hade väl suttit halva livet i telefonkö för att få prata med ett pucko som inget kan göra och skall koppla mig vidare till en ny kö.! Nu är allting utom koppartråden snart bytt och kollat.  Jesper på Bjäre Kraft har verkligen varit serviceminded. Han har bla varit hemma hos oss 2 ggr och bytt modem kollat jack etc. Härligt med service, vad sägs om ett studiebesök Tele2?


Nu har flisarna också dykt upp. En stor flismaskin som nu går loss på våra stora rishögar. En lastbil som kör i skytteltrafik med baljor som bör innehålla minst 50 kubik styck. Vet inte hur många baljor det blivit hittills men det är rätt många. Kanske kan bli så mycket som 1000 kubikmeter? Hoppas att vi inte går back på affären bara. En djävla tur att det är så bottenfruset på marken, finns inte en chans att de skall kunna köra sönder marken nånting. Pga av blåsten har vi dock fått "brun snö" på ett rätt stort område. Skall bli härligt att få marken rensad och återställd inför våren, blir med bete för korna.

Trafikläget är inte bra just nu på Bjäre, Eva kom just tillbaka och de var tvungna att vända från ridningen kom inte fram på de lite mindre vägarna. Doris kompis Melanie som bor vid en mindre väg var tvingen att hämtas med fyrhjuling uppe vid stora vägen, annars hade hon fåt sova över här!

Jag har redan varit ute en gång idag och plogat vår väg och gårdsplanen, men det borde nog göras igen. Tyvärr har belysningen på Traktorn lägligt lagt av. Den var enögd ett tag men nu funkar ingen lampa. Jag får nog vänta till i morgon bitti i så fall om jag måste ploga. Dock ser det nu ut på de danska rdarbilderna som om snön har passerat, jag tror vi fått + 20 cm idag plus att det blåser så att snön fyker och bildar stora drivor.


Köksgolvet är nu upprivet och Sten har varit här i två dagar och flytspacklat för att försöka få ett jämt underlag att lägga tillbaka golvet på igen. Hans skall senast vara klar på fredag till dess får vi sitta i stora rummet och äta.

Sessan har nu blivit av med sin dumstrut och blivit av med stygnen. Hon har också varit ute för första gången på en vecka, hon tycket det var toppen fast det var snöstorm ;-o.

Har lagt upp en räknare på bloggen för att se om jag har några läsare. Det har jag ju ca 20 unika besökare per dag så här långt. Ni är för djävla usla på att skriva kommentarer!  Nu får ni vara med och bidra lite så att det blir fart på denna blogg, lovar att svara........;-).

Vi kämpar på! Snart är det vår...............