måndag 1 februari 2010

Måndag igen

Tiden rusar, så var det måndag igen. Känns ändå som det vart en riktigt bra helg. Vi var både sociala och fick mycket gjort.

Det var jättetrevligt när Tobias med familj var och hälsade på oss o lördags vi var ute och åkte pulka efter traktorn trots -13 grader och vind. Tobias var lycklig som ett barn när han fick köra några varv. Konstigt att vuxna mäm blir barn igen bara de får se en liten Traktor.

Doris och Emma drog sen själva ut och åkte lite skidor, det tyckte både Doris och Emma var kul. Emma var en riktig kämpe fast hon aldrig hade åkt långskidor tidigare, hon var jätteduktig.

Jag försökte spola lite till på skridskobanan, jag har hållit på och spolat som faan, men det är ännu inte åkbart fortfarande för ojämt. Det är också ett rent elände att hålla på och spola när det är minus 15 allt fryser. Få se om jag orkar ge skridskobanan en chans till.

På söndagen drog Eva med alla tjejerna till IKEA för att köpa det sista till tvättstugan. Jag var hemma och grannen Pontus kom över och hjälpte mig att sätta upp ledstängerna i trapporna till källaren och övervåningen.  Pontus är jätteduktig och lätt att jobba ihop med (undrar om han tycker det samma om mig?)
så vi fick rätt så snabbt upp ledstängerna trots en del gipsväggar där det inte är så lätt att hitta fäste.

Agnes var med Pontus, hon var jätteduktig och sysselsatte sig själv i flera timmar. När vi var klara bjöd vi över Linda och Julia också så åt vi alla tillsammans, ja det blev visst nån öl också. Det var jättetrevligt att vi hinner vara lite sociala också.

När vi hade käkat klart så hjälpte Pontus mig att såga hål i bänskivan för att få i vasken, med sänksågen det gick väldigt smidigt.

Åke har varit här i dag också och börjat fixa i tvättstugan, satt i utkastare, monterat duschen och börjat förbereda för att dra avlopp etc i vaskaskåpet. Hoppas han kommer imorgon igen och fixar värmen i hallen och elementen på övervåningen.

I morgon tisdag har vi en ny klass 1 varning i Skåne snö och  blåst upp till 20 cm snö lovas det. Hoppas jag lyckas ta mig hem imorgon kväll.

Ikväll var Doris jätteduktig hon la Asta och Svea alldeles själv. Härligt med så stora och duktiga barn!