söndag 26 december 2010

Julen 2010

Julen har i år varit en riktigt vit Jul, ja snudd på en för vit jul! Mormor och Morfar kom hit en dag senare än planerat beroende å det bistra vintervädret och snön som kom dan före julafton. Nu åkte istället alla tillsammans, det är ju ingen dum ide, även om man inte kör av vägen så frestar ju kylan på bilarna så att saker kan hända. Nu gick dock allt bra!

Jag var tvungen att skotta två timmar på morgonen för att få veck all snö som "Fykat" igen vägen in till gården!

Det blev en riktig jul, huset fullt av vuxna, halvuxna, barn och husdjur. Massor med god mat som alla var med och bidrog till. Asta och Svea var rätt uppspelta och började kolla efter tomten redan till frukost.


Och äntligen efter Kalle och hans vänner, var det nåt skumt som kom gående efter vägen med en stor säck på ryggen. Tomten hade gått långt han kom ända från Sillaröd och hade en riktigt rälig dialekt. Han visade sig dock ganska snäll och givmild mot i första hand barnen.
När tomten var klar så fick han snabbt en kram av Doris och efter viss tvekan även från Svea. Väluppfostrade (?) Asta hade redan klart för sig att så fula gubbar kramar man inte...

Tomten hade med sig blommiga förkläden till alla tjejerna.

Efter ytterligare lite julgodis så var vi alla ganska slagna hjältar och sängarna började bli efterlängtade.


Juldagen gick mer i lugnets tecken, vissa sov längre än andra. Morfar var väl uppe 5 som vanligt och spökade lite.... Asta och Svea var inte så långt efter.

Jag och Jonne var nere och hälsade på Anders med familj och önskade GOD JUL.


Sofia var nere och upptäckte en fin skridskobana under snön nere på marken, jag hade inte alls tänkt på översvämningen men det var jättefin is, som vi skottade av ytterligare på eftermiddagen efter att släkten vänt åter mot Tollarp, Sätaröd och Everöd.


Sillarödatomten...

Sen åkte alla tjejerna skridskor, det var premiär för Asta och Svea dom var riktigt duktiga men kom fram till att det inte var så lätt att åka "rullskridskor" som Asta envisades att kalla det. Doris var duktig för hon har tränat mycket. Nu skall vi helt klart passa på att träna när vi har egen isbana. Finns mer att skotta fram men nu är banan ca 150 kvm vilket räcker gott till tjejerna.


Skridskohjältarna....

Farmor är kvar och åker hem imorgon, vi får se om vi kan få ihop nån form av utflykt idag, det är lite mildare idag men inte alls lika soligt och fint som på Juldagen.
Annandagen får också gå i lugnets tecken i Glimminge..

God Fortsättning.....