söndag 22 november 2009

Sol och regn

Det har regnat mycket de sista veckorna. Det är bra fart på bäcken och gegigt på gården. Samtidigt har det varit mycket varmt för årstiden ofta runt 10 grader på dagarna och ingen nattfrost.


Lördagen var en riktigt fin höstlördag igen med mycket sol, dock va det en  ganska grinig vind. I fredags kväll och lördag fm gjorde jag klart fönstersmygarna i köket, känns jätteskönt att ha det klart. Blev jättebra med de fina ekfönsterbrädorna, det var mycket jobb med dessa men det var det värt.

Eva var och köpte 2 garderober till källaren. Erik är klar med golvet i källaren så nu kan vi börja inreda där. Eva har även satt upp en hylla i källaren för skor och grejer. Jag tror vi hade 7-8 flyttlådor med skor!!

Eva var även uppe på stallet och tätade taket där vi har sett att det läcker in i skarven mellan husen. Plåten var sprucken på några ställen, vi la i PL400 som en temporär lagning, det gjorde susen idag när det regnade så regnade det inte in.

Doris sov över hos Vilma på lördagen. På söndagen så var det fotbolls avslutning i Bygdegården, med alla barnen/ungdomarna i Västra Karup IF. Imponerande att ett så pass litet samhälle kan hålla så många lag igång. Det var trevligt, men långdraget tycket åtminstond Asta och Svea som var tvungna att springa rundor.
Doris fick pris tillsammans med sitt lag.

Söndagen använde jag bla till att börja sätta upp golvsocklar på övervåningen. Jag fixade också dörrfodret inne i badrummet på övervåningen vilket var ganska så småpilligt att få till.

Eva har även börjat förbereda för att måla all uppsatt pärlspont, mycket jobb med att spackla alla skruvar.

Det som nu står på tur är att panela klart taket på övervåningen. Sätta silikon både på ut och insida av dörrar och fönster i tvättstugan. Kakla hela tvättstugan är också en utmaning som återstår innan vi kan börja fixa med bänkar och skåp och ställa tvättmaskin och torktumlare på plats.

Det finns mer jobb, stormen som var i veckan tog med sig tre träd som nu ligger och vänter på att bli omhändertagna, bla har en stor björk blåst ned, den får bli ved. Jobbar för övrigt på att hitta en vedspis på blocket och kanske även en kamin alternativt så fixar jag till den Husqvarna 51:an som jag har stående inget större fel på den faktiskt.

Veckan ser ganska så fullspikad ut har mycket på jobbet denna vecka och på torsdag morgon drar Doris och jag till Stockholm. Skall bli kul, har också planerat in en socialrunda till Lars och Farmor innan vi åker hem igen!

Vi kämpar på!