söndag 2 mars 2014

52 ton Grus

Västra Karups flickor 06-07
I helgen har jag lagt på 52 ton grus på våra vägar. Dels för att dränera bort en del av vägen som ligger i en surhåla och som har körts sönder av de tunga maskinerna och sopbilen. Dels för att bli av med den jord som maskinerna drar med sig från åkrarna till grusvägen så att den blir geggig och hal. Nu ser det dock bra ut får se hur det håller sig.

Den gamla Volvo 2254 an gjorde ett strongt jobb med att fördela och jämna ut de tipphögar som blev även om Mats tippade fint med sin stora dumpervagn.

I lördags så var jag på auktion jag hängde med Mats till en auktion utanför Östra Ljungby. Jag gjorde väl några fynd i alla fall och gjorde bara av med 350:- så jag fick inte så mycket skäll. Två stallfönster i järn en svetsgassug och en pall med div gängverktyg plus två tryckluftsmaskiner och en Bacho rörtång blev "bytet" tyckte mycket var billigt på denna auktion.
Doris fick vara åskådare..

I veckan var jag också och köpte ett gammal altanstaket i järn som jag tänkt använda på vårt nya trädäck som vi planerar att bygga. Nu återstår en del jobb med att slipa och fixa till det.

I helgen har även Gullbergs cup gått av stapeln i Grevie, en hall som gjord för att inte anordna cuper i. Ingen plats för åskådare alls. Doris spelade inte men Asta och Svea spela idag. Tyvärr så vart det mycket väntande plus att deras Flicklag bara fick spela mot killar. Två glada tjejer kom dock hem med plaketter och hade i alla fall spelat en match 1 - 1.

Denna helg har det inte blivit något jobb i skogen, men fet kommer ju fler helger. Eva har dock varit jätteduktig och  klippt alla våra frukt träd så nu kan vi pricka av det.

Asta har tappat en tand....