lördag 11 juni 2016

Nationaldag i Huvudstaden

Hasse och Tage bägge Djurgårdare..
Vi tillbringade helgen i Stockholm. Åkte bil och bodde på Hotell i Sollentuna. På programmet stod Första träff med Tage hemma hos Lovisa och Emil. Ta en tur i ett fint försommar Stockholm city. Slottet, Riksdagshuset, Operan mfl. Härligt att vara uppe tidigt och promenera i ett lite yrvaket Söndags Stockholm.
Efter det så var det lunch hos farmor som gjort goda Kycklingrollader som lätt slank ner i alla hungriga magar, tills grytan var tom...

Jag hittade en fin promenad/motions väg i anslutning till vårt hotell utmed Edsviken och Edsvikens slott. Mysigt då detta var ett område jag var mycket i när jag var liten och bla fiskade. Klart att mycket har hänt då detta var snart 50 år (!) sedan. De små torpen upp mot Landsnora var nu stora villor.. Sollentunavallen nu utbyggd, där var jag en gång på invigningen och SM i Friidrott minns att Ricky Bruch kastade diskus i Plommonstop...

På Nationaldagen så var det då dags att fira kusin Elins Examen hemma hos Lars och Ann i deras trädgård. Alla mina 5 barn var där och vi fångade även 4 generationer på bild. Kula att alla kusinerna kunde träffas. Mycket trevligt med god mat och mycket folk. Tage genomförde tillställningen med bravur, till en ganska stor del sovande på min axel kind mot kind, mysigt.
Tages Robot

Hemfärd på tisdagen med avslutande lunch med Lovisa och Tage innan vi lämna trafikkaosets epicentrum och styrde söder ut. Kort stopp i Gränna för att sträcka på benen och köpa lite Polkagrisar. Minns inte att jag varit i Gränna innan, backigare än Bjäre i alla fall!


Morfars trygga famn..

Tage och Mostrarna




Dammluckan under Riskbron diskuteras..



Slår silvertape?



Bästa mamma...


Farmor och Erik med Raggarbrillorna på



Detta var bästa presenten

Kusinerna

Alla Barnen

Barnen och Emil och Tage

Var hälsad 4:e generation..


Ingen har gått hungrig eller törstig från Lars och Ann.

Tage helt nockad i morfars trygga fam..

eller har han druckit för många öl...


Bröderna Rörström

Asta med storebror Alexander

Analoga Twitter....