söndag 21 mars 2010

Våren är här!

Nu försvinner snön fort, snart bara de gamla snöhögarna kvar. Det är full fors i bäcken, var lite orolig i fredagskväll att bäcken skulle ta med vår lilla gångbro över bäcken med sig. Bäcken var precis uppe på kanten på bron. På lördagsmorgonen hade dock bäcken sjunkit en decimeter så bron klarade sig.

Igår fyllde Eva år. Vi lyckades inte ens sjunga för Eva vi kunde inte komma överens om vilken sång vi skulle sjunga så jag fick sjunga själv! Som "present" skulle Eva och Doris åka till Ullared och shoppa loss riktigt ordentligt. Sagt och gjort redan tidigt på morgonen drog de i väg laddade till tusen.

Jag och Asta och Svea var hemma. Det var riktigt inne sittar väder och jag passade på att sätta upp det sista kaklet över vedspisen i köket som kom i veckan. Nu skall det nog vara färdigkaklat för denna gång, möjligen att jag skulle lägga de överblivna klinkerplattorna i teknikrummet i källaren, men det känns inte som prioriterat.

I dag var vi ute på förmiddagen och klippte fruktträden färdigt. Vi började redan förra helgen men det blir inte så mycket gjort då ungarna kräver uppmärksamhet. Eva och jag hjälptes också åt att ta ned delar av Björken vi har står i trädgården, den var ganska yvig och flera grenar var inne i telefonledningen. Motorsåg på stege är ju inte precis enligt instruktionsboken, men det gick bra denna gång.

Imorgon skall köksgolvet ut igen, känns jävligt tradigt att inte få ordning på detta! Nu måste det bara bli
ordentligt gjort!

Har varit ute och tittat på Stallfönstren, det ser ut som om vi skulle kunna rädda dessa. De verkar vara vändbara, både upp och ned och ut och in. Dvs de är även kittade på insidan. Fönstren verkar redan ha vänts på för det saknas beslag i nederkant på de fönster jag kollat, har bara suttit fast med en spi i karmen. De verkar dessutom lätta att skrapa av och inte värre i trät än att de borde gå att rädda.

Doris jobbar på bra i skolan och är jätteduktigt. Buggar på måndagarna, ridning och fotboll hinner vi också med i veckorna. Förra helgen spelade Doris innomhuscup i Grevie, det gick bra och hon fick en fin medalj.
Doris spelar back med framgång, specialiteten är tjuvrusningsbrytingen.

Asta och Svea växer snabbt har nu kommit in i nån forma av trotsålder, hör bara när det är nåt dom vill höra.