fredag 12 juni 2020

Doris Student och skolavslutning

Fina Doris att du blivit så stor
Idag är det skolavslutning i VK skola, Asta och Svea går ut 6:an och lämnar med det VK skola för att till Hösten börja i Förslöv. Lite sorgligt att det inte kan få vara med om en "riktig" avslutning i kyrkan som brukar vara lite extra för 6:orna.
Alla ? Tjejerna
Doris på utspringet

De speciella omständigheter som Covid -19 skapa fortsätter även om det nu börjar pratas om åter öppning och slut på reserestriktioner, för mig lite oklart varför för läget utifrån hälso synpunkt verkar inte ha ändrats så mycket. Kanske vet vi mer om belastning på sjukvård. Känns som återöppnandet mer styrs av ekonomin nu, speciellt i andra länder som är beroende av turismen.
Jag jobbar sen 12 Mars enbart hemifrån, vilket fungerar hyggligt bra tycker jag. Saknar sociala kontakterna men jag tycker jag vänjer mig allt mer. Får se hur länge detta kommer att fortsätta skulle tro en bra bit in på hösten i alla fall....
Eva Jobbar på sitt kontor vilket de har gjort hela tiden och det har funkat bra vad jag förstår.

Doris tog studenten förra fredagen i Ängelholm, jag och Eva var med på utspring (man fick två biljetter per familj!) och tog emot Doris. Trots utsikter om dagsregn så 
löste sig vädret som genom ett mirakel efter regn hela 
Fint pyntat tält
förmiddagen till att bli en solig och stilla kväll för Doris studentfirande hemma i vår trädgård tillsammans med lite släkt, vänner och goda grannar! TACK för att ni kom och gjorde Doris student firande så lyckat!

Gäster kom och gick under "öppet hus former" då många hade fler studenter att hinna med att fira, totalt var vi väl knappt 50 gäster. För maten stod Lina och Eva:s lanthandel i Killhult, Hörby. Gott och uppskattat. Eva och Ellen var naturligtvis också med på festen även om Eva hjälpte till och fixa och plocka fram.  Tack Eva du är bäst!

Lovisa, Emil och Tage var de enda utomsocknes som deltog. Mycket uppskattat att ni kom trots att ni väntar tillökning inom bara några veckor!

Eva hade naturligtvis fixat en hel massa bla fantastiska tårtor, Päresallad och marinerad Fläskfile.

Det blev en lyckad fest med god stämning och många skratt.   

Drar ihop sig till ytterligare en sommar med Torka som det ser ut nu, redan gula gräsmattor. Låt se hur det utvecklar sig.
Cabben är besiktigad och påställd för en ev studentur men den fick vi ställa in pga vädret. "Nya" motorcykeln 
har varit ute på en hel del turer och fungerar perfekt. Jag har även packat om framdämparna så den håller tätt.

Doris har plockat mycket 
potatis hos Lasse detta år men även hunnit med att 
Gäster från Kärret
jobba på Golfklubben där emellan. Förhoppningsvis blir det mycket jobb för Doris denna sommar.

Doris framtid kan bli på Halmstads Högskola men det får jag återkomma om.




Nu är vi igång


Jag håller tal till ett bildspel ingen kan se...


Fotbollstöserna


Med Eva och Ellen



Grannarna

Fina "Turbo"

Välrdens bästa fru med skäggig gubbe..