måndag 4 juni 2012

Home sweet home

Jobbar........
Då var en intensiv vecka och helg över.

Tjänsteresan till Marbella var 3 riktigt bra dagar. Även om det med de konstiga restiderna blev riktigt långa dagar, jag kan fortfarande känna att jag inte är riktigt ikapp med sömn efter de två långa resdagarna. Hur som så var det både givande och trevligt även om det var intensiva dagar så nån tid för sola och bada gavs inte. Jag var inte varken i polerna eller i havet som också låg direkt i anslutning till hotellet.

Mats kalvar...
Dock var en fritidsaktivitet inbokad en eftermiddag då vi åkte till staden Ronda som ligger uppe i bergen ovanför Marbella. En trevlig stad med gamla delar som låg på klippor vid en djup ravin.

Det var också en massa god mat och dryck förstås, men jag tyckte det var trevligt att byta erfarenheter med leverantören och med de övriga inbjudna kunderna. Klart lärorika och trevliga dagar.

I Tunnelutställningen i Förslöv...
Väl hemma igen så hann jag inte mer än hem innan gänget från Stockholm var på ingående, traditionsenligt så var det skitväder när de besöker Bjäre. Enda trösten denna gång var att det var ännu värre i Stockholm med spöregn och bara max 6 grader på lördagen då maran också gick av stapeln.

Denna gång var det inte så stenhårt jobb som förra gången då vi rev ut stallgolvet. Vi körde ner lite byggmaterial till Fårahuset så lite traktoråka blev det allt i alla fall. Sam och jag knackade lite puts på stallet så nu börjar det dra ihop sig för att putsa upp det.

Jag hann också med att gå ner och titta på Doris lag som spelade mot Stattena och vann med komfortabla 7-2 hemma på IP.

Lunch i Marbella
PÅ eftermiddagen var det studiebesök hos Mats Karlssons mfl stall och studera en mjölkrobbot i full drift, klart att det var intressant för dessa Iphone beroende teknik freeks. Livet har nu i stockholm börjat att räknas enbart i procent.............. kvar av batteriet i Iphonen.

Dessa små underverk var ha en batterikapacitet som om de drevs av ett litet klockbatteri, men det är klart med alla dessa Appar och filmer som konstant rullade på dessa så borde de sannolikt ha varit trådanslutna till ett kärnkraftverk.
När de släppte fokus från telephonerna hade vi som vanligt skittrevligt med mycket skratt och gamla historier och anekdoter från ett tidigare bankliv. Vi fick också mycket god mat och dryck där Eva som vanligt hade styrt upp det mesta.
Utsikten från mitt hotellrum


Stefan hade med sig barnen Alexander och Ella. Doris och Ella är bra kompisar så dessa såg vi inte mycket av under helgen de roade sig själva.

Efter lunch så packade de in sig igen för att i Patriks fina BMW åka tillbaka till huvudstaden. Jag fick chansen till en provtur och visst en aning vassare än Zuckan var den allt....

Tack för en trevlig Helg och välkomna tillbaka!!  

Jag drog sen iväg till Ankis 30 års kalas i Tunnelutställningen i Förslöv. Ett trevligt arrangemang där vi förutom lunch även fick en mycket bra och lärorik dragning av historien runt tunnelbygget, snacka om projekt.

Ett bygge som startade 1991 och beräknas bli klart 2015. Ett som ni vet skandalomsusat bygge i alla fall så länge Kraftbyggarna(Vattenfall)  var ansvariga, tryggare med statliga bolag och ett statlig ägande, tjena...... klantskallar kan man nog kalla dom om man vill vara snäll.
Skanska/Vinci verkar i alla fall vara kompetenta!


Ronda brantare än Bjäre..