fredag 16 augusti 2013

Regn och Åsk-period

Sen vi kom hem från Mallorca så har vi nu haft mer "normalt" Svensk sommar väder med Åska och regnskurar. Jag tror att vi fått över 100 mm regn sen vi kom hem. Dock har det varit ganska jämt fördelat och det har inte kommit någon riktig jätteskur som i Helsingborg i onsdags (74mm) så vi har sluppit översvämningar.

Doris vid Gamla bron i falkenberg
Vi har väl inte varit så aktiva sen vi kom hem igen men lite har vi hunnit med mellan regnskurarna. Grunden på huset är nu färdigmålad som vi började med i måndags mellan skurarna. Vädret i går var mycket stabilare så vi kunde slutföra målningen av grunden på huset och även grunden på Stallet mot öster. Nu ser det riktigt färdigt ut exteriört på våra hus.

Eva och tjejerna har också röjt i källaren, ett evighetsjobb.

Jag har också också målat panel och lockläkt så nu är det bara att panela om västgaveln på huset som vi planerat. Vi skall även se till att försöka förbättra vindskyddet i väggen som det är nu blåser det rätt igenom...

I onsdags så tog vi oss en turistdag och åkte till Falkenberg för att se oss om lite. Det var ju inget strandväder denna dag heller, vi hann gå runt lite och titta, shoppa och även inta en Asiatisk lunch innan regnet satte stopp för promenad till Gamla stan och vi beslöt att vända hemåt. En ganska lagom dag, vi har mycket kvar att se i vårt närområde, jag har varit i Falkenberg tidigare men det var på den tiden jag jobbade på Sparbanken och var och besökte Falkenbergs Sparbank.
Nymålad stallgrund

Annars så har denna vecka inneburit mycket fotbollsträning Doris har tränat 4 dagar denna vecka och även Asta och Svea har börjat sin träning igen. Igår var jag och tvillingarna nere och tittade på Doris träning med Damlaget i den fina ljumma vindstilla kvällen (!) vi kan även med att hinna träna lite passningar till varandra innan vi cyklade hem igen.

Nymålad grund på huset.
Eva har förberett skolstarten och uppdaterat tjejerna på jackor, regnkläder och skor inför den kommande terminen som börjar på måndag, Asta och Svea första dag i skolan. Börjar bli stora tjejer.

Idag har vi bestämt att vi skall försöka åka till Öresjön och meta, vi får se om det blir nån fångst..