fredag 31 december 2010

Nyårsjakt


Richard, med mobilen i handen...?
 I morse gick den traditionsenliga nyårsjakten av stapeln i Glimminge. Det var en magisk morgon med bara någon minusgrad och sol och ingen vind bättre blir det inte. "12 fördömda män" som i själva verket var 18 samlades hos Torsten och gav sig i väg för att försöka hålla Harbeståndet nere.

Det var inte så mycket snö på fälten så den halvcentimeter skare som regnet igår kväll gav var inte något stort problem. Värre var det vid stengärdena där snön hade samlats i bland upp till dryga halvmeter. Anders Lindström i lågskor lovade att vara bättre förberedd till nästa år. Jag tror dock att de flesta var väl varmt klädda.

Magiskt
Vi fick till slut 3 harar, dock såg vi många fler. Vi hade en viss oordning i drevlinjen vilket räddade livet på rätt många harar.

Efter jakten var den kaffegök och smörgåsar som vanligt, denna gång hemma hos Anders G. Det var goda smörgåsar Anders varit uppe och bakat på morgonen (undrar om inte Britt-Marie hade ett finger med i baket...?)Smakade bra efter en längre promenad i drevlinjen. Tack Anders och Britt-Marie, trevligt och gott!!

Gott Nytt År alla Glimmingebor och alla ni andra också !  

Jaktlaget med Salomonhög i bakgrunden.