söndag 23 februari 2014

Ja det är våren....

Idag var det en riktig vårkänning här på Bjäre. Snudd på tvåsiffrigt och sol och ganska svaga vindar. Hörde rykten om Tranor i Kristianstad idag, en månad tidigare än förra året.

Vi har nu varit fria i 4 dagar då vi tog lite extra sportlovsledigt. Torsdagen ägnades åt Emporia i Malmö, jag jag var inte med var hemma och röjde i skogen. Alla töserna kom dock hem utmattade efter att ha shoppat loss.

Fredagen vart en favorit i repris skridskor i Halmstad (sista skridskoåkningen för denna säsong?) där vi hänge på låset och avslutade på vår favorit kinakrog i Centrum innan det bar hemåt Bjäre igen.
Jag hann också kolla lite på OS innan det var dags att ge sig ut och röja lite på marken igen.

Vi har nu varit kaninvakter i en vecka och så här långt har det gått bra kaninerna lever och töserna tycker det är kul.

Lördagen hade vi planerat att åka till Öppet hus på Ängelholms flygplats, tyvärr hade alla andra i nordvästra Skåne samma plan, det var inte långt från Kaos. Efter att ha köat i en knapp timme så fick vi i alla fall gå vår efterlängtade rundtur på flygplatsen och följa bagagets väg till och från flygplanet. Asta och Svea var verkligen tappra jag var klar närmare att ge upp. Vi hann även med att titta på de olika fordonen som finns på en flygplats i form av Brandbilar och plogbilar. Asta och Svea hann även med att provsitta en Polisbil ett nöje jag sluppit min första 57 år.....

Vintergäck och Snödroppar i vår trädgård
Idag har Eva och tjejerna varit på Bio på förmiddagen. Jag var hemma och röjde i skogen igen. Ett evighetsjobb som aldrig tar slut men man får inte ge upp... Nu börjar det se riktigt hyggligt ur efter våra stengärden.

Det stora dräneringsjobbet på övre åkern börjar också gå mot sitt slut nu hoppas vi få  en bättre åker att köra tunga maskiner på...

Jag har även hunnit klyva upp två säckar ved till så nu har jag klyvt ca 7,5 kubik. Det ligger dock kvar en del ved under den stora eken i Ekbacken det är dock alldeles för blött för att kunna åka och hämta den med traktorn. Skulle tippa att det är ca 2 kubik till....

Eva har också hunnit klippa fruktträden och är snart klar med alla.

Vi var också nere och kollade på Anders och Britt-Maries ny stall som nu är inflyttat med 178 kor och kalvar, har blivit jättefint.




Rundturen på Flygplatsen

Asta provsitter Polisbilen.....