torsdag 30 december 2010

Skidpremiär

Vi har varit lite sena på det med skidorna denna säsong. Det har varit väl mycket snö så det är tungt när man måste spåra. Jag fuskade dock lite idag och körde en runda med traktorn så att vi kunde åka i traktorspåret och slippa pulsa i snön, det funkade kanon, vi hittade också ett annat skidspår som vi kunde åka en bit i.
Doris börjar bli säker på sina skidor nu.

Även Asta och Svea var ute och begick sin premiär på skidor. Det funkade förvånansvärt bra, Eva fick visserligen resa dom upp ett antal gånger men sen så fick dom upp snitsen och pinnade på ganska bra. Tjejerna tyckte det var kul med skidorna. Det var bar Eva som inte åkte skidor, hade fullt upp med att hjälpa tvillingarna.

Idag har meckat lite med traktorn, fixade värmen till hytten. Jag bypassade värmekranen (som verkar ha gjort sitt) så nu har jag full värme hela tiden, inget problem just nu men till våren får jag hitta en permanentlösning, kanske skaffa en ny kran. Jag har också meckat lite med elen och fixat "stoppknapp" som jag i kylan lyckades trycka rakt igenom plastkåpan ..;-)

BM 2254:an funkar riktigt bra nu, visst det finns mer att göra, men nu funkar det mesta och tack vare 4-hjulsdriften så tar den sig fram mycket bra i snön utan snökedjor.

Jag har även hunnit plocka lite mer ris från marken och tagit den första "långturen" med traktorn och åkt upp till Mäsinge och fyllt på Diesel.

Imorgon är det den traditionsenliga nyårsjakten i byn, jag är lite småsnorig så jag får se hur jag gör imorgon, det blir nog rätt tungt att pulsa fram i drevet.

Sen har jag lovat att grilla lax imorgon, kan bli köld rekord för grillning för min del. Vår granne Daniel var riktigt grilltokig, grillade glatt mitt i vintern. Jag kan säkert i alla fall värma mig vid grillen.    

Passar redan nu på att önska ett Gott Nytt År!!