söndag 25 september 2011

Härlig Söndag

  
Det går allt trögare med bloggandet kanske närmar vi oss Bloggdöden......... Idag har det varit ett helt magiskt sensommarväder på Bjäre, ja säkert lite varstans. Vi har dock bara haft glädjen av Bjärevädret. I morse åkte Eva och Doris till syster Sofia för att hjälpa henne packa inför hennes flytt. De blev borta hela dagen.

Efter en lite trög start i morse så kom jag på iden att jag och Asta och Svea skulle dra på utflykt med massäck runt Bjäre. Vi började med att åka till Kattvik och den lilla fina hamnen. Det är så skönt så här års på Bjäre då vädret fortfarande är ok men det är så mycket mindre folk nu än på sommaren och framför allt de sedan länge flydda tennisveckorna.

Vi klättrade runt lite på stenarna i vågbrytaren och tittade på det spegelblanka havet och på några båtar som höll på att lägga ut för att ta en tur på havet. Vi var inte ensamma men lugnet vilade verkligen över hamnen.

När vi var klara i Kattvik så tänkte jag först att vi skulle åka till Torekov och titta lite på båtarna i hamnen. Men vi kom på bättre tankar och åkte till Hovs Hallar i stället för Asta och Svea hade aldrig varit där och jag har aldrig varit där i fint väder. Det var en väldig skillnad, mycket mäktigare i den goda sikten som rådde ett helt oväntat och medelhavslikt landskap. Dock väldigt otillgängligt för 4-åringar så vi tog oss bara till en bra utsiktspunkt över området. Där käkade vi vår medhavda massäck och drack vår festis.

När vi var klara i Hovs Hallar drog vi till "vårt hav" vid Glimminge Plantering. Härligt att vara så ensamma vid havet, ger helt klart en annan naturupplevelse än på sommaren. Det var mycket tång som spolats upp på stranden   men det var lågvatten så vi kunde ändå plaska i strandkanten och på torrlagda sanddyner. Efter en stund så åkte strumpor byxor och skor av och tjejerna kunde fritt plaska runt i vattnet. Hade jag inte satt stopp för det så hade det säkert också blivit bada av, men jag tyckte att det var onödigt speciellt som Asta är rätt snorig. Vi vart där nere i flera timmar och tjejerna byggde sandslott och stod i.
Väl hemma igen så värmde jag rester från Doris kalas som vi åt ute i det fina kvällsvädret, tjejerna åt med frisk aptit efter alla timmar på utflykt. Finns mycket fin på Bjäre bara några minuter bort med Bilen.

Igår jobbade jag hela dagen med stallet och Friggeboden där jag nu börjat vinterbona den. I stallet återstår fönsternischer och dörr innan det är dags att börja fixa med inredning och hyllor etc. Hoppas på att eldragningen drar igång denna vecka.

Doris hade kalas för all i klassen igår i Gympasalen på skolan i Västra Karup. Doris och framför allt Eva hade fixat en massa inför festen. Tacos stod på menyn innan det blev fika med dammsugare och chips, snask och läsk. Asta och Svea var också med. Det verkade ha gått bra alla kom hem mycket nöjda och trötta vid 21-tiden.

Innan på dan hade Doris lag spelat hemma mot Eket. Det blev en historisk storvinst med hela 8-1 och det var bud på mer...

Förra söndagen var Doris och spelade borta mot Ödåkra där blev det förlust. Sen hade fått biljetter till Olympia där de sig de nu nykorade Svensk mästarna Helsingborgs IF mot Mjällby (3-0) kul för Doris att få gå på Olympia och det var tydligen en bra match. Att det sen också blev McDonalds på hemvägen gjorde inget.

Veckan i övrigt har löpt på med Fotbollsträning i regn och ridning och gympa för alla tjejerna och Eva.

Traktorn har nu också kommit fram till Svensköp. Tomas slängde sig direkt på den och på ett par timmar så hade han fixat de helt omöjliga bromsarna (!!!). Härligt med riktiga mekaniker.....  Kanske blir traktor av den gamla strulhögen, den som lever får se.