tisdag 14 maj 2013

Klämdag och Lagfoto

Fredagen som var klämdag var fridag för oss. Nu innebär det inte att man som fritidsbonde kan lata sig. Då vinden var i stort sett obefintlig beslutade jag och Eva oss för att gå ned i skogen och elda upp gammalt ris som legat där sen vi rensade i skoge förra året. Riset var torrt och brann så det dånade. Vi städade upp ett område av skogen som är en fin utflyktsplats runt den stora boken och släpade allt att lägga på elden. Skönt när allt är rensat och bara en liten askhög återstår.

Jag passade också på att gå ned och röja busk med röjsågen och fick även detta slängt på brasan, mycket småbusk blev nu röjt också.

Anders kom med en jättelastbil med grus för att återställa vägen upp till marken efter den mindre lyckade skörden av majs då det var riktigt djävla blött som resulterade i en duktigt sönderkörd väg.

Lördagen ägnade Eva och tjejerna bla till att åka och handla lite kläder inför Mormors begravning. Själv bytte jag bromsbackar både på Zuckan och på Volvon. Så nu har bägge bättre bromsar. Skivorna har tagit en hel del stryk framför allt på Zuckan och borde nog också ha bytts men det får anstå till en annan gång. Får se vad besiktningen säger i höst om Zuckan.

Söndagen bjöd på riktigt hyggligt vårväder varför jag beslöt att ta en tur med Guldwingen bort åt Hallandsåsen. Mycket fina småvägar att  "puttra" runt på och hinna se sig lite omkring också. Guldwingen går nu bra och startmotorn är som ny. Tyvärr har den allt mer börjat läcka olja som sölar ned motorn på undersidan, kanske är läge att försöka åtgärda detta till nästa säsong såg bla att packningen vid växelföraren verkade läcka.



I går så var det Lagfotografering nere på IP bla för en HD-bilaga. Eva passade på att knäppa några kort på Asta och Sveas lag när de ändå var uppställda.

Vi hade också besök av en rätt ovanlig and på gården. Jag passade på och fota de 4 besökarna, vad är det för and?