torsdag 30 maj 2013

Längsta uppehållet i bloggandet sen jag började 2009

Nu har det varit en riktig formsvacka i bloggandet. Mest beror på att jag nu har jättemycket att göra på jobbet. Våren har nu nästan gått över till sommar, det är väl bara Askarna som fortfarande inte är fullt gröna. Jag lägger mycket tid på gräsklippning och att fara runt med röjsågen och röja gräs. Det är en evig kamp att hålla det snygg runt husen.

Har redan kört sönder klipparen, ett hjul på klippaggregatet, men det har jag redan fått hjälp av Jan-Erik att fixa.

I förra veckan så begravde vi Mormor Lilian. Det var en värdig ceremoni i kapellet i  Kristianstad, med mycket musik.Alltid tungt med begravning, men det gick bra och alla tjejerna var med och tog farväl av Mormor. Efter begravningen var vi hemma hos bror John och Agneta och åt smörgåstårta med den närmsta släkten, var trevligt att träffa alla igen.

Kosläppet gjordes i förra veckan så nu är kvigorna här igen och ger gården liv.(Några flugor drar det väl också med sig). Skönt att få lite hjälp att hålla emot växtligheten.

Doris har spelat sin första match med U-laget dvs tjejerna runt 17-18 år i helgen borta mot Skälderviken matchen slutade 6-6, jag var inte där men Doris var tydligen inte helt vilsen. Hon tycker det är jättekul att träna med de stora och duktiga tjejerna. Säkert bra för Doris utveckling men jag är lite orolig att hon skall åka på en riktigt smäll, så här långt har det dock gått bra.

Jag har varit i Tyskland igen på tjänsteresa. Var ett exekutiv möte med en leverantör. Det var i och för sig et mycket trevligt möte, men jag tycker det är så trist med själva resandet, var hemma i går kväll vid 22.30. Efter en tung hemresa med köer på Autobahn osv. Borta bra men hemma bäst!

Nu är kusin Elin här och hälsar på var ju ett bra initiativ, blev kanske inte så lungt och skönt som Elin tänkt sig Svea var lite krasslig så första dan fick Elin vara hemma med Svea. Idag har hon dock fått lite mera lugn och ro innan det var dags att hämta tvillingarna på Dagis. Elin blir kvar till i morgon hennes besök har varit mycket uppskattat inte minst av Asta och Svea.

Anders har lagt på grus på vägen ner på marken. Vägen blev så djävla sönderkörd i samband med skörden av Majsen i en regnperiod. Nu är den nog körbar med bil igen.

Skönt att det är helg snart igen denna vecka har varit i bästa laget.