onsdag 27 juni 2012

Semesterväder


Så har vi då börjat vår semester. Igår var vi efter att monsunregnet bedarrat på en utflykt till Helsingör. Vi hade bla siktet inställt på Öresundsakvariet. Men bara att åka med Sundsbåtarna är ju ett äventyr för Asta och Svea som inte har vanan inne.

Nu var vädret mer på vår sida och solen var framme en hel del , men det var en ganska kraftig vind som var ordentligt sval. Vi var dock välklädda. Vi började på Öresundsakvariet som var en liten promenad från Färjan. Det var ett inte så stort men ganska häftigt ställe, helt med fokus på de fiskar som lever i Öresund.
Det var inte mycket folk så vi kunde ledigt gå runt bland alla akvarier och titta på de olika fiskarna, krabbor mm.

En annan uppskattad aktivitet var att man fick klappa fiskarna i ett runt och lågt akvarie. Detta gillade tjejerna, speciellt Svea var riktigt på. Tjejerna fick även hjälpa till att mata fiskarna vilket var spännande, plötsligt så dök det upp fler fiskar som ville ha mat.

Efter akvariet så gick vi och åt lunch på  gamla Kronoborgs havsbads krog som låg alldeles invid akvariet. Rödspätta och kyckling åts så det var tomt på alla tallrikar.

Doris är på Ridläger denna vecka och söndags/måndagsvädret kan väl få vilken entusiast som helst att ge upp, men Doris verkar fortfarande vara på gott  humör och ha haft de bra. Vi har dock inte varit mycket i kontakt med henne, hon har fullt upp!

Idag står inkoppling av vattnet i stallet på programmet. Jag skall även se om jag kan åka in och titta på släpkärra.