fredag 27 december 2013

Julen avklarad

Morfar tar för sig av julmaten...
Så var julen avklarad även detta år. Ingen tomte dök upp detta år men morfar var här och lite tomte är han allt. Det extremt varma vädret som tangerade 10 + grader och regn bidrog inte till nån julstämning.

Efter en god middag med de traditionsenliga rätterna, vi Kalle anka så var det dags för tjejerna att hjälpas åt att dela ut klapparna. Morfar och jag fick minst tycket ändå jag varit ganska snäll under året......

Årets Tomtar
Jag tror att tjejerna var ganska nöjda med sina klappar och det börjades genast att byggas legobåtar och läggas runda pussel mm.

Det blev inte en speciellt sen kväll vi satt snart och halvsov i var sin soffa stinna av julmat och godis.

Juldagsmorgonen drog jag och Svea och fiskade, det var dock ingen genialiskt val av fiskedag blåst och regn gjorde det allmänt vidrigt och nån fisk blev det inte heller.

Jag var ute och tog av och isär Startmotorn till Guldwingen. Den var mycket riktigt skuren igen. Jag är osäker på varför då den ju funkade mycket bra efter fixningen förra vintern. Kan vara lagret som i så fall måste ha varit undermåligt. Skall konsultera Jan-Erik och se vad han tror. Det är ju ingen direkt brådis att få ihop MC:n jag har väl i alla fall några månader på mig...

På Annandagen var det ett helt annat stilla och klart väder och till och med Sol(!). Vi tog en promenad mellan Mäsinge och Rammsjöstrand i det fina vädret en häftig bit naturstrand att promenera på.

Efter lunch åkte Morfar hemåt och jag harvade vägen och gårdsplanen med fyndet. Det funkade hyfsat bra men det var fortfarande väl blött bitvis. Kommer nog att kunna fungera måste dock komplettera med någon form av sladdplanka som jämnar till fårorna efter harven.

En söt nisse....
Idag har jag fixat Parabolen slutgiltigt så nu funkar alla boxar och kanaler igen fast nu bara från Doris Parabol. Skönt att vi inte har nån parabol uppe på taket som fladdrar i vinden och blir nedsnöad. Doris parabol sitter väl skyddad på väggen utan för badrummet och är lätt att komma åt och mer i lä för hårda vindar.

Efter lunch så var jag och Asta och Svea och åkte skridskor i Ängelholm i det mediokra vintervädret var vi långt ifrån själva. Tjejerna var dock mycket glada att få åka skridskor och åkte 1,5 timme i ett sträck utan vila, sen var i alla fall jag ganska slut när vi vände hemåt igen. Dom är verkligen duktiga på att åka skridskor, jag tror också att det var lite kul att titta på alla andra människor.

Ikväll skall jag åka och hämta de stora barnen vid tåget, de blir här ett par dagar innan det bär hemåt igen.