lördag 15 april 2017

Påskväder

Den globala uppvärmningen rår i alla fall inte på den obligatoriska snön till Påsk. Igår var det riktigt hyggligt i solen även om en kall nordan blåste. Idag är det ett riktigt skitväder. Blogguppdaterar väder...
Länge sen jag skrev nåt, vi har hunnit med en hel del.

Jag har tillbringat en helg i Stockholm där jag mötte våren 18-19 grader varm och Sol, hann till och med med att bli lite solbränd. Bodde hos Lars. Vi hade Pizzakalas hos farmor Lars, jag, Lovisa, Tage , Emil, Erik och Elin. Jag jobbade på måndagen och träffade en leverantör men efter det träffade jag Lovisa och Tage en stund på Stan i det soliga vädret, hann med att ta en pilsner i Kungsträdgården och en promenad.  

Tjejerna tränar nu ute på en fin grön plan. Primiärmatch idag som de dock missar då de har sportlov och är i Branäs och åker skidor, växlande väder som vanlig vis påsk i skidbackarna med allt från +14 grader till 20 cm nysnö. Vad jag fått rapporterat så har de haft en bra vecka med mycket skidåkning , Töserna bättrar på sina färdigheter i pisten.

Själv är jag hemma och jobbar och "passar gården". Min kompis Björn var nere och hälsade på det var länge sen, kul att se honom igen han är sig lik. Vi meckade lite tittade på F1 och Moto GP och åkte även nån runda på Bjäre i Cabben i solnedgången en kväll... Björn som är gammal bilmeck hjälpte mig även att fixa elen på Cabben ett lurigt kabelbrott visade det sig. Vi hjälptes åt att skarva och löda i ny kabel så nu funkar belysning i skuffen och Cabluckan igen..;-)

Igår så var jag hemma i verkstan hela dagen, jag hade gett mig på att jag skulle fixa avgassystemet på Skrotsuckan som har varit mer än ljudlig pga av läckande grenrörs anslutning. Jag lyckades dock inte få loss en bult så jag blev tvungen att riva ut hela grenröret, det gick bra men tog en stund (jag börjar bli för gammal för att fara ut och in under gamla bilar). Väl ute så värmde jag på den fastrostade bulten men det slutade med att jag drog av den. Blev tvungen att borra ut den och ersätta med bult och mutter, men det funkade bra. Nu dönar inte Skrotsuckan längre, har tyvärr ytterligare nån läcka + att endröret saknas, men det skall jag också fixa.

Volvon har fått på sig sommardäck, gräsklipparen är uppstartad och uppsmord och servad, provklippte en liten bit igår och det funkade fint.  

Gammel moppen är igång, efter tändspolebyte och lite polering, körde en premiärrunda igår, vilket härligt fortskaffningsmedel...

Glad Påsk!