söndag 3 april 2016

Våren på oväntat besök

Denna vår har ju på intet sätt varit kall i alla fall inte jämfört med de två föregående åren, men igår slog det till helt plötsligt så visade termometern 14 grader fast det inte var direkt klart solsken med lite skyar. Var nere vid Fåra huset och röjde det sista och städade upp denna gång med bistånd av Doris som hjälpte mig ta hand om allt stickigt.

Skönt att få det upprensat, hjälpte även grannarna att ta hand om lite ris efter att de skogat lite. Går smidigt med traktorn och Gripklon till pallgafflarna.

Eva har fyllt år (29) hon blev firad med presenter och frukost på sängen som Svea och jag smög upp och fixade.

Båten är klar för sjösättning med ny impeller och olja. Jag har även provat och byta ut an av stolarna så att det skall vara enklare att fiska, lite svårt att säga om det blev bra, får prova på sjön.

Bilarna och Traktorn har fått sig en service med ny olja mm. Forden har tyvärr börjat tända motorlampan till och från men jag har inte läst ut koden, var på väg till Öllöv men då hade den slocknat!

Gräsklipparen som vägrade starta i höstas, är nu igång och startar som vanligt igen, dvs lite trögstartad. Den är nu också servad med ny olja, uppsmord, rengjord från allt gammalt gräs och damm. Dessutom hade jag av alla knivarna och slipade upp dessa inför säsongen. Nu får vi hålla tummarna att den går även denna säsong, om några veckor är det sannolikt dags...

Den andra klipparen behöver också fixas tror jag körde sönder en spindel när jag klippte för skridskobanan i höstas smällde på en sten. Har haft det loss men hittade inget jag får på det igen.  

Asta och Svea var på Träningsläger i Glimminge med övernattning och hårdträning, de kom hem och var helt lyckliga så kul hade det varit. Dagen toppades sen med att Svea hade kalas med några kompisar på Drakens lekland.

Själv somnade jag framför El classico.......

Påsken är avklarad som vanligt så var det väl inget höjdarväder här på Bjäre, men i alla fall lite växlande med en del sol även om vinden tog bort vårkänslan. Vi var borta en kväll hade gäster en kväll och på Annandagen var Morfar och Marianne här och hälsade på och firade Eva.
Påsken gick dock väldigt fort tyckte jag!

Jag och Doris var en sväng på Väla för att köpa nya Fotbollsskor till Doris, tyvärr fanns inte längre Doris favoritskor i hennes storlek, vi fick till slut tag på ett par som passade, hoppas de blir bra. Jag kom dock hem med Skridskor (som jag till och med lyckades pruta lite på) och två par Jeans....Mina förra skridskor köpte jag på tidigt 80- tal så det var kanske dags....