torsdag 27 september 2012

Stockholm- gäst i Verkligheten...

Var i Stockholm tisdag-onsdag. Det var egentligen en tjänsteresa där jag på onsdagen skulle ha ett heldagsmöte i Huvudsta. Jag passade dock på att åka upp efter jobbet på tisdagen för att kunna besöka gamla farmor som är på sjukhus igen efter att ha övat simhopp hemma i hallen. Slutade med ett sprucket bäckenben.

Farmor var dock på mycket bra humör när jag kom upp på Sabbatsbergs sjukhus och var riktigt hyggligt pigg. Hennes rumskamrater med Anny 96 år i spetsen bidrog dock mycket till att hålla stämningen uppe. Härligt att träffa Anny och se hur pigg och glad och klar i huvudet en 96-åring kan vara.

Jag gick genom stan från Cityterminalen till sjukhuset. det är mycket som har förändrats på den korta tid jag varit borta nya hus och restauranger växer upp som svampar. Bensinmacken på Norra Bantorget var ersatt med ett helt svart glashotell och en ny stadsdel hade vuxit upp vid änden på Torsgatan.

Alla personer jag mötte hade liksom en liten mini-TV i handen som de medan de gick stirrade och pillade på.... helt hysterisk,,, VÅGA VÄGRA SMARTFÅN!!

Bror Lars mötte upp hos farmor på sjukhuset och efter att vi lämnat henne så gick vi på Vasahof min gamla stamkrog från 90-talet. Här var som tur var allt sig likt, ingen ny steril inredning i vitt/svart,glas och krom så långt ögat nådde. Allt var sig likt med väggmålningar och baren på samma plats som förr. Bra mat som vanligt och vad som var mycket roligt, fullsatt en tisdagskväll, Trots massor med nya (sterila) krogar som vuxit upp runt ikring och nu omringar Vasahof.

Vi tog pendeltåget hem efter mat och några öl på Vasahof.

 Vasahof har även jag och Eva ett speciellt minne av här träffades vi för många år den innan vi var ett par och jag friade direkt 5 ggr och fick nej på alla. Sjätte gången fick jag Ja men det var 5 år senare...........  

Nästa morgon skulle jag ta pendeltåget från Barkarby till Sundbyberg. Spöregn och försenade tåg känns bekant. Stod och väntade på ett tåg och nu för tiden så har man en röst som ropar ut att nu är det 3 minuter innan nästa tåg kommer. Att denna röst inte är ansluten till nån Hjärna är ganska uppenbart... När jag stod i regnet så skulle tåget mot Tumba först komma om 2 minuter sen 1 minut sen om 3 minuter, sen skulle helt plötsligt tåget till Västerhaninge komma om 2 minuter hur gick den omkörningen till stod jag och tänkte på en god stund, den hade man velat se.... Det är också nån konstig form av minuter för varje minut är minst 3 av den sortens minuter vi har här på Bjäre. Det är ju extra konstigt att alla verkar ha så bråttom i Stockholm utom minuterna till när tåget skall komma....

Strunt samma tåget mot Västerhaninge kom till slut knökfullt med blöta människor, en lukt som inte stod Anders Gunnarsson stall långt efter.... Som tur var skulle jag bara två stationer och säga vad man vill om pendeltågen men när dom väl kommer så är dom snabba. Jag klev av 5 minuter senare i Sundbyberg för att ta en promenad till Huvudsta i spöregnet. Gled vant in på Pressbyrån och köpte ett paraply, efter 10 meter upphörde dagsregnet tvärt....

Mötet gick bra och resan gick bra hem utan strul och regnat har det visst även gjort här--- skönt att vara hemma på Bjäre...!!

Om det är några som var med på Inflyttningsgillet och träffade Robert (Korvgrillaren) och Anna så kan ni följa deras resa med Motorcykel till Tibet på denna blogg http://blog.travelpod.com/travel-blog/rloc/2/tpod.html  de har hunnit till Dubai efter en hel del äventyr!