måndag 6 maj 2013

Fin Fotbollskväll på Västra Karups IP

Doris lag Västra Karup F12 spelade ikväll hemma mot Ödåkra. Det blev en klar 4-0 seger men utan ett par riktigt svettiga räddningar av Emma i målet så hade det kunnat gå annorlunda.

 Doris hade för övrigt också ett långskott som gick i insidan av stolpen men inte i mål.

Kul att tjejerna spelade så bra, en riktig laginsats. Flera spelare var riktigt stora i Ödåkra men det hjälpte inte.

Det var en kväll som gjord för fotboll lugnt soligt och ca 15 grader varm. Gräset börjar nu också bli riktigt grönt och fint.




Pågahelg 2013

Nä, det är finare på Ingarö...
Så äntligen var den här, Pågahelgen 2013. Några livs levande iPhoneberoende Bank- och Lantmanna- direktörer skall ut i myllan på landet och leva om.

Som genom ett under var nu också vädret med oss för första gången. Trots en halvtaskig prognos i veckan så dök sommaren upp oanmäld. Vi brukar ju ha ett digert arbetsschema dessa Pågahelger,  gången när vi tog ut golvet ur stallet så mumlade Stefan nåt om arbetsläger.

Denna gång var vi nere och hämtade några begagnade elstolpar som jag hoppas skall bli stomme till ett nytt vindskydd när jag får möjlighet  och hjälp. Det var ett stort äventyr vi var nere med bägge Traktorerna och lastade. Vi kom i alla fall lyckligt hem Patrik är en gammal bondson som nu gått förlorad till stadslivet men som har takterna och framför allt den gamla brottarstyrkan kvar. Stolparna ligger nu här snyggt staplade.
Interiör från Drängstugan...

Efter detta så gick vi ned i tempo och övergick mer och mer till att njuta av det fina vädret med en pilsner i handen. Vi tog en tur runt Bjäre både på MC (Daniel (nu med körkort) och Sam och vi övriga i bil. Torekov, Hovshallar, en pilsner i Båstad på Sands bakficka och en tur genom Sinarpsdalen senare var vi hemma igen.

Grillad kyckling stod på menyn den blev också lite extra kryddad med Moped tvåtakt os då mopedprovning blev ett moment i grillningen. Vi satt ute och åt, men som på beställning kom en kall vind från havet och blåste bort den riktiga njutningen i solen, så det kan slumpa sig......

Säpo i Torekov?
Efter några inte helt ofarliga drinkar redan på em och en mycket god efterrätts Paj Eva gjort i kombination med bara nån liten Konjak och mer vin, tog på ett märkligt sätt musten är dessa karlakarar. En efter en satt vi och nickade till till Hockeyn på TV:n. Slagna hjältar var en bra beskrivning på ialla fall några av inkl undertecknad.

Söndagen började med samma fina väder men den kalla vinden hade bestämt sig för att återvända efter natten. Vi gick ner och oljade dörrarna på Fårahuset och det var en riktigt bra ide för där i lä av Ekbacken så var det riktigt gassande. Vi målade upp hela 5 litersdunken innan vi gav upp och lämnade de nyoljade portarna åt sitt öde.

Sam hade ett hedersuppdrag att skotta upp lite av den sand som bildats i vår göl i bäcken, blir liksom en sandfålla, ett tungt jobb, men Kingkong fixade det lätt med hjälp av en nyutvecklad Grävnings app.

Lunch och uppbrott och återfärd mot Huvudstaden stod sen på programmet.

Säpo i Glimminge..
Vi var rätt slagna hjältar sen, Eva hade dessutom varit uppe med Asta som mitt i allt fick 40 graders feber, så sova middag stod på programmet.

Själv så slöputsade jag lite på moppen inför Bjäre Moppers Rally på Torsdag där jag och min kompis Jonas kommer att ställa upp med våra gamla mopeder om inte vädret helt ballar ur villket prognosen antyder..

Tack boys alltid lika trevligt, mycket skratt, skitsnack och gamla minnen.

Tack för en trevlig Helg och Välkomna tillbaka! Skriv gärna en kommentar det var länge sen nån orkade...!!





YES.. äntligen hittade jag grävappen.....
 

Lådbilsrally

I Lördags så var det Lådbilsrally vid Lindab arena i Ängelholm. Doris klass hade förberett sig länge för detta evenemang. Snickrat lådbil i slöjden och målat och fixat.

Rallyt började ganska bra med en seger när Doris och Otto sprang med Lådbilen. I nästa race så var de först i mål men blev bortdömda då de var först men hade sämre tid (!!).

Tidtagarna var två tjejer med iPhone (hur skulle man kunna göra nåt utan en ajfån.... Nu var det kanske inte telefonens fel utan kanske mer avgörande när den som håller i den stoppar och startar tiden. Hur som så var Doris rätt besviken när de kom hem.

 Jag kan tycka att arrangören kanske skulle vara lite mer seriösa när ungdomarna lagt så mycket jobb. Nu var det sagt och glömt.

Andra roliga aktiviteter fanns till buds i form av rullstolsbasket, åka upp i korgen på en brandbil.... Asta och Svea var väldigt nöjda när de kom hem.