lördag 26 november 2011

Stormvarning

skitväder är på gång... det är en klass 2 varning för stormen som väntas komma inatt. Det har blåst lite redan idag men långt ifrån storm. Vi har rensat på gården, tagit in grillen, kaninburen, cyklarna mm så nu skall det inte kunna vara så mycket som kan flyga i stormen.Seneste radar-animation

Bilden ovan är en animering av vädret (nederbörd) just nu (när du läser detta), hämtad från DMI. Danska SMHI.


Är lite trög i mössan idag, det var fest på jobbet igår kväll på Wallmans Salonger i Helsingborg, sista natten med gänget för de som nu börjat hos andra arbetsgivare. Det var trevligt med riktigt skaplig underhållning med 80-talsstuk. Maten var väl inget som man kommer att minnas, men klart ätbart. Blev en hel del dricka. Jag hade sån tur så att jag fick skjuts hem på natten av Karin och Lars som bor i Ängelholm, var hemma vid 01.30.

Igår morse så åkte jag bussen till Helsingborg från Grevie det var ju ett litet äventyr i sig, jag var på en långsightseeing i många byar jag aldrig varit i tidigare. Men det gick förvånansvärt bra tog 1,5 timme mn jag slapp byta buss så det var ändå rätt smidigt.

Jag har fortfarande inte fått hela köket jag köpte, hantverkaren som skulle plocka ner köket råkade bara inte dyka upp på hela veckan. (Undrar om han ringde och berättade? fast det är klart sen skall man bara vara tacksam när de dyker upp igen, troligen efter att man ringt och tjatat...) Spännande bransch byggbranschen.
Undrar när ICA skulle vara öppet om det drevs av byggare......;-)  !?

Idag har jag byggt ett fågelbord till småfåglarna, kul att få lite vettig användning av spillbitar som blivit över.
Nu återstår målning innan vi kan börja använda det, det har jag lagt ut på Doris det är dock kanske ingen dålig gissning att jag ändå får gör det.

Grillen blev också rengjord för säsongen och alla tre bilarna blev också tvättade så jag har inte direkt legat på latsidan idag ändå.

Om traktorn kommer nästa vecka så skall jag försöka få ut sanden jag hämtade hos Mats innan den riktiga vintern kommer.

Doris var på Disco igår kväll i Båstad nåt de ordnade i skolan där. Det var tydligen mycket lyckat hon börjar bli stor så detta är ju bara början.......

Asta och Svea har haft lite feber i veckan så Eva har varit hemma ett par dagar denna vecka, nu är de dock friska igen de vara på dagis igår.