lördag 9 oktober 2010

Härligt intensiv lördag


Idag har vi haft en fantastiskt fin dag på Bjäre. När vi vaknade vid 7-tiden så var det lite diskigt men snabbt kom solen och den hårda vinden "var som bortblåst" ;-).
..slak lina

Vid frukosten bestämde Doris och jag att vi skulle åka ut en sväng med båten på havet och försöka fiska lite.
Efter lite förberedelser så kom vi iväg till Rammsjöstrand där vi satte i båten. Det blåste dock lite mer än vi trodde och det gick ganska höga vågor fast vinden kom inifrån Ängelholm. Doris blev lite spak och fick även lite sjösjukekänning så vi blev inte så långvariga. Jag försökte dock fiska lite, men känner mig helt bortkommen på havet vad gäller fiske, provade lite efter torsk. 



En kämpe..
När vi kom iland igen så åt vi vår medhavda matsäck på bänkarna i hamnen i Rammsjöstrand. Det var härligt i solen även om det blåste lite, vi var ju välklädda.

När vi kom hem igen började vi planera för att åka Inlines. Det var säkert nästan 10 år sen som jag åkte på mina Inlines som jag fick av arbetskamraterna på FöreningsSparbanken när jag slutade där -99. Det är ett par riktigt fina inlines och det funkade riktigt bra att åka. Doris är också duktig, men Doris inlines är ett fynd från Loppmarknaden i Mäsinge i Juli och de är dessutom lite stora, men Doris kämpade på bra!

Stilrent?
Eva och Asta och Svea var undertiden vi var på havet i Ångelholm och handlade, tjejerna sov i varsin barnstol med lördagsgodispåsen i knät.

När vi åkt Inlines färdigt kom vi på att vi skulle tända på vår ris- och bräd-hög vi haft liggande sen i våras uppe på marken. Det blev en duktig brasa då även hela loggolvet låg på brädhögen. Det Orätna golvet brann bra men brann snabbt upp då det var så dåligt.

Jag hann också med att städa ur stallet lite efter rivningen av loggolvet, det blev bättre men det är fortfarande fantastiskt möggigt i stallet.

mmmmmm....
Pontus kom över en sväng för att hjälpa mig att räkna på vad jag behöver köpa inför renoveringen av stallet i form av virke, isolering osv. Vi pratade också lite tak och portar. Bra att kunna få hjälp, jag skall nu sammanställa en offertförfrågan på hela klabbet. Sen är det bara att spotta i nävarna och sätta igång.

Eva har dessutom hunnit med att fixa i rabatterna och börjat rensa upp i vårt land där pumporna har brett ut sig. Jag hann även klippa lite gräs som igen blivit så högt att det var dax förklippning.

När vi var klara så grillade vi kyckling och jag tror bestämt att en öl slank ned också ;-o

I morgon skall vi försöka ta det lite lugnare, blir det bra väder skall jag ta en MC-tur.