söndag 15 december 2013

Lucior i långa banor och vår första utegran

På Lucia var det Doris tur att få gå i Luciatåget. Som genom ett trollslag så var traditionen med att fira Lucia i Västra Karups kyrka avskaffad " man hade gått tillbaka till en gammal tradition att gå runt i klasserna" i stället. Det blev ju nåt helt annat än det högtidliga vackra i Kyrkan.  Trist för Doris att man inte "orkade" hålla i traditionen när det blev hennes tur att gå i Luciatåget.

Det ligger väl nära till hands att detta också är ett ny besparing tänker jag. Kanske för att ha råd med de 170.000 vårlökar man planerat i Båstad, för ingen av dessa lökar hamnade väl i jorden i Västra Karup.  Nu kanske man har råd att måla fönstren på Västra Karups skola så det slipper se ut som misär....

En annan anledning jag hört är att lärarna inte skulle ha tid med detta, har de fått så mycket mer att göra just i år då? När jag besökt skolan så har jag inte uppfatta dagens skola som speciellt effektiv...

Nog med gubbagnället (eller ligger det kanske nåt i det?) De var duktiga det i det rätt så begränsade Luciatåget och sjöng på bra, men nån form av besvikelse var det i luften.

I lördag så var Jonas och Carina med barnen här och åt kvällsmat, då fick vi ett jättefint nytt Luciatåg i vårat kök med Lucia och tärnor som sjöng så fint.


På Lördagsmorgonen var jag och hämtade mitt senaste fynd en gårdsharv och samtidigt så passade jag på att åka till Svåger John och hugga oss en gran. Jag var en förbi Gas-araben (kallas så i folkmun) i Nöbbelöv och köpte Sveriges billigaste Gasol.

Idag har vi äntligen fått upp utegranen, jag tror att detta är vår första utegran. Tur att vi inte hann få upp den innan stormen.

Nu är det bara en arbetsvecka kvar till julledigheten... skönt!

Vintern lyser med sin frånvaro 5-6 plusgrader idag,