lördag 14 augusti 2010

Första arbetsveckan avklarad

Så har jag då jobbat en vecka efter semestern, det var rätt segt att komma igång. Men en del blev ändå gjort under veckan.

Veckan har i övrigt varit intensiv, frmaför allt när det gäller att vara sociala.  I onsdags så var Stefan, Ella och Alexander här och hälsade på oss. Kul att träffa brorsan, det blir alltid många skratt. Barnen lekte också fin. Doris och Ella kommer alltid bra överens. Vi lagade hemlagade köttbullar tillsammans som vi sedan glupskt satte i oss.

På torsdagen kom Doris kompis från Stockholm Jonna med föräldrar och husbil förbi. Vi käkade skåns och fikade på kvällen. De övernattade sen med sin husbil innan de for vidare mot okända mål. Jonna var också med Doris på hennes fotbollsträning. Det regnade först lätt på kvällen framåt natten blev det ett intensivt regn  med åska vi fick 30mm under natten, och den lugna fina bäcken var genast en dånande fors.

På fredag eftermiddagen kom lillebror Lars, Ann, Erik och Elin för att tillbringa helgen tillsammans med oss.
Jag fixade med klippdäcket till "nya" gräsklipparen och sen hjälptes vi åt att montera de nya redskapen jag köpt till Traktorn. Nu har jag både en ny snöskopa och pallgafflar.

Efter det så grillade vi kyckling som vi intog ute i den fina sommarkvällen i solnedgången. Vi fick avsluta inne då det nu snabbt blir fuktigt på kvällarna, ett tecken på att hösten inte är så långt borta!

I måndags så skulle jag klippa lite gräs, och var naturligtvis spänd att få prova den nyinköpta begagnade åkgräsklipparen. Efter ett drygt varv på gräsmattan lyckades jag köra på en stor sten (som jag själv slängt dit och glömt att ta upp) så att klippaggregatet gick åt he---te. Jag hade sett att en spindel saknade 2 av 4 fästen, efter påkörningen av stenen så gick ytterligare ett fäste varvid kniven "kantrade". Bara att sätta igång att mecka och försöka få tag på en ny spindel.

Efter kontakt med min kompis Jan-Erik så visade det sig att han hade en spindel hemma då hans gräsklippare är i stort sett identisk med min. Nu skall jag också fixa nya knivar och serva upp hela klippdäcket innan jag tar det i drift. De övriga spindlarna verkar vara hela så när som på någon bult som fattas.

Jag hann dock märka att jag med den nya gräsklipparen kommer att tjäna rätt mycket tid då den både har ett bredare klippdäck 120 cm och att den går snabbare att köra med bibehållet resultat.