torsdag 30 september 2010

Höstluft

Nu har det riktigt fina höstvädret kommit med den höga klara luften. Kullaberg känns så nära att man skulle kunna ta på det.

Eva och Doris var i Ullared i helgen, det var shopping på hög nivå. De kom hem med en massa kassar. Jag tyckte nog att det var mest bra saker de köpt, mycket kläder och skor till barnen, men även Eva och jag fick lite kläder. Jag fick två skjortor och några T-shirts.

Även när det gäller Ullared så fungerar min och Evas relation utmärkt. Jag vill absolut inte åka till Ullared och Eva vill absolut inte ha med mig. Så jag är hemma med Asta och Svea och alla är nöjda ;-).

I tisdags var vi och träffade Bertil på Eltjänst för att titta på utebelysning. Vi har bestämt oss för att sätta upp två telestolpar i trä som vi sen sätter vanliga stallampor i. Det passar gården bra och det är ett rätt så enkelt och ekonomiskt alternativ. Stolpar finns att köpa på Bjärekraft för 150:-. Jag har även pratat med Lasse som kommer att gräva med sin nimma grävmaskin för stolpar och kabel.

Idag har jag jobbat hemifrån då Eva var på kurs, så jag behövde hämta tjejerna vid 15.30. Asta och Svea var ute på dagis när jag kom och cyklade runt i det fina vädret. Det är fint på dagis, en stor gård som ungarna kan leka på och cykla rundor på. I bland kan det vara lite svårt att hitta dom när man kommer, men Asta cyklar nästan alltid rundor. Hemma har vi hu inga bra möjligheter att cykla uton i stallet och där är det fullt med mög.

På "lunchen" var jag också och lämnade traktorn till Håkan i Vasalt som skall hjälpa mig att fixa bromsarna på traktorn. Skall bli skönt att få ordning på traktorn inför vintern om det nu blir lika mycket snöskottning som förra året.

Ikväll har jag varit ute och fixat lite tändved, nu börjar dock kvällarna bli korta, mörkret faller snabbt. Doris hade sin sista fotbollsträning ute ikväll och det var ganska skumt innan de var klara.