torsdag 11 juli 2013

Lillebror och Ann på besök

Lars på Crescent 1209 -74
I helgen så hade vi besök av min bror Lars och Ann. De var på semester tripp och kom närmast från Bornholm. Efter en fredagskväll med med bla grillad fläskfile så la vi upp planerna på en Moppetur runt i det sköna Bjärelanskapet. Det var lite kylslaget på morgonen så vi fick ta på oss lite ordentligt.

Turen gick på småvägarna till i tur och ordning Torekov, Hovs Hallar, Kattvik, Hov, Solemonhög tillbaka till Glimminge en tur på säkert 3-4 mil. Det är härligt att susa fram på mopederna i en takt som gör att man också hinner se sig om. Även denna gång gick turen utan några tekniska problem.

Efter moped turen och en lunch så drog vi till Norrvikens trädgårdar. Det var första gången för mig och man kan förstå att detta en gång i tiden har varit en mycket imponerande anläggning, numera i ett rätt bedagat och igenvuxet skick. Kan tyckas vara synd, men vem har idag råd att hålla en sådan park i toppskick. Nu planeras här bostäder i kombination med att vissa delar av parken behålls och rustas upp.

Hemma hann vi spela en del minitennis med vår nya utrustning, inte minst inspirerade av Asta och Sveas Tennis kurs för några veckor sen.

Picknick på Knutstorp
Söndagen tillbringa jag, Lars och tjejerna på Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp i fint väder. Kul att titta på lite gammelbilsracing, de laddar verkligen för fullt med sina gamla fina bilar. Parkeringen bjuder också på en otrolig samling fina sportbilar av varierande märke och årgång. Tjejerna var dock inte lika på som förra året, det var väl inte lika mycket nyhetens behag denna gång, så det ledsnade ganska snart.

Lamborgini
Söndagen rundades av med ett besök på Hazienda i Torekov för att intaga kvällsmat i form av Försvenskade Tapas. Inte alls så tokigt faktiskt, i fint väder och trevligt sällskapo så blev detta en minnesvärd kväll som vi avslutade med en rundtur i Torekov innan det var dags att gå hem och lägga sig.

Lars och Ann lämnade oss på måndagen och drog vidare hem mot Stockholm. Själv drog jag till jobbet för att påbörja min sista vecka innan semestern.