söndag 3 januari 2010

Kallt

Nu är det riktigt kallt på Bjäre vi har haft drygt -10 grader nu flera nätter.

Nån skidåkare har jag dock inte blivit. Snön här är mer att betrakta som rimfrost.

Idag skall vi ha Anders och Britt-Marie med barn på Brunch.

Ni kan se snöläget på den alldeles nytagna bilden.

Bäcken håller dock på att frysa så snart kan vi åka skridskor på bäcken...!!

Så var det åter dax att börja jobba igen. Det har varit en skön julledighet. Visst har det som vanligt gått alldeles för fort, men vi har dock ändå hunnit med en hel del.

Igår var jag och Doris tvugna att stanna hemma när vi skulle åka till Mormor och Morfar. Doris hade feber och pjokade! Doris var väldigt hängig och satt mest framför TV:n och sov en stund på eftermiddagen. Jag passade på att fixa lite i köket. Gjorde klar fönstersmygen i köket med Humidboard för att förbereda kaklingen i köket, var ett jäkla jobb då det mesta fick lov att riktas.

Fixade också Golvsocklarna, sista dörrfodret i dörröppningen mellan kök och hall, satte upp listerna under överskåpen i köket, fixade skydd för fläktröret och satte upp lite pärlspont och sockel vid skorstenen. I princip återstår nu kakling, lite socklar och snickerimålning så är köket klart. Det hade ju inte varit fel att få tag på en bra vedspis att installera i köket också. Får vi ett längre strömav brott eller nåt händer med värmepumpen har vi ingen reservvärmekälla alls.

Doris kompis Hanna har just kommit ner från Stockholm och skall hälsa på oss ett par dagar på lovet. Hanna var lite besviken på att vi har så lite snö här på Bjäre. 

Veckan kommer nog mest att innebära inomhusaktiviteter då det är riktigt kallt. Doris skall också spela fotbollscup på tisdag i Båstad och på fredag bjuder Byalaget på Julfest i Byagården.


God fortsättning på 2010!