onsdag 9 februari 2011

Stormen över, lugnet åter!

Söndagskvällen bjöd på den värsta stormen sen vi flyttade till Bjäre. Över 30 sekundmeter och i en vindriktning som träffar oss bra, utan skydd från Träd eller byggnader. Jag var uppe 02.30 och hämtade presenningen vi lagt över veden, den blåste runt på gården. Vi klarade oss från skador. Siffes grabbar har lagt taket ordentligt!! En sprucken panna åkte det var allt. Kände tydligt hur huset skakade i vinden, men huset borde vara starkare nu än innan renoveringen, så det skall väl stå ett par hundra år till ;-).

Det var många trötta på jobbet som inte hade kunnat sova när grejer rasade från husen och var tvungna att vara ute i trädgården och säkra grejer som flög rundor....

Nu har vi dock en lugn solig morgon igen på Bjäre med endast svag nv vind. Snart skall visst också kylan vara tillbaka denna vecka har det ju varit 5-6 + grader flera dagar, i går såg jag till och med en motorcyklist...
På morgonen var jag och Svea ute och plockade pulkor, tefat, bollar mm inne hos Lars och runt på vår mark. Grillbordet i tryckimpregnerat trä hade flugit 50 meter bort. Nu står allt i tryggt förvar inne i stallet.

Jag var hemma igår på fm med Svea och Eva var hemma på em, vi skall köra samma upplägg idag då jag skall till Malmö på em. Svea är förkyld, men det verkar inte vara så farligt så imorgon blir det nog dagis igen.

Jag hämtade porten igår och fick bra hjälp vid lastningen av Peter och "Tabben" som jag köpte porten av i Helsingborg. Det är dock en jävla massa delar så det skall bli spännande och se om jag får ihop den och se vad som fattas! Som det ser ut nu så kommer den väl tidigast upp i höst. Hoppas att ev kunna få lite hjälp av en duktig granne som har två lika dana portar.....;-)