söndag 3 maj 2009

Valborg i Glimminge


På Valborgsmässoafton är det gille för byns markägare, dvs 17 heltidsbönder och jag. Gillet är bara för män. Har ju svårt att säga att jag inte hade trevligt och kände mig välkommen. Ett jättebra tillfälle att lära känna grannar och markägarna i byn. Kanontrevligt jag känner mig mer än välkommen i Glimminge.


Jag och Anders cyklade till Gillet genom Bjäres fantastiska vår landskap, lätt att bli religiös inför dessa vyer. Framåt 03 vad det dags att vingla hem på cykeln i mörkret, jag sov gott i Anders gästhus. Vaknade med huvudvärk konstigt att man får huvudvärk av att äta mackor eller .....


Helgen tillbringade jag i Glimminge med att skrapa huset utvändigt och med att börja rensa på marken runt huset. Jag passade också på att gå runt och bekanta mig med våra grannar jag inte träffat tidigare. Vi verkar ha kanongrannar känns mycket bra.


På lördagen kom Anders och Lilian (mina svärföräldrar) på besök, bra för jag hade ändå ingen arbetslust. Vi tog en lång promenad på markerna och var bla uppe i vår fina ekbacke ett jättefint picknickställe, vi tittade på de fantastiska ekarna och björkarna och njöt av vädret och utsikten över landskapet. När de åkt satte jag högsta fart med att rensa i skogen. Åkte mot Svensköp på kvällen med trött rygg.


Söndgen var vilodag fram till 11.00 sen satte jag igång med att börja rensa uthusen i Svensköp från allt mög vi (jag) lyckats samla på oss under våra 9 år i Svensköp. Hann en del men mycket kvar.