söndag 28 mars 2010

Eldar!

I fredags så var Eva först på en jobbintervju på morgonen i Malmö. På eftermiddagen jobbade Eva med potatissättningen. Ett rätt hårt jobb med tunga potatislådor som skall asas.

Jag jobbade hemifrån i fredags då Doris fortfarande inte var Ok för att gå i skolan. Skönt att ibland kunna jobba hemma, Doris skötte sig själv så jag fick dessutom mycket gjort. Avslutade dagen med ett telefonmöte med kollegorna i USA annan jag kunde gå ut i det härliga vårvädret fö att hämat Asta och Svea på Dagis. Sen var det bara att fara hem och fixa kvällsmaten innan Eva kom hem.

Lördagen kom med ett helt annat väder bara några plusgrader grinig vind och spöregn. Jag hade bestämt mig för att försöka städa på marken efter "flisgrisarna". Det var inte det lättaste att få fyr på högarna. Vi tände på två av de fyra högarna, som var stora som majbrasor. De brann lätt hela dagen när det väl tog sig. Konstig att en sån jättehög tillslut bara blir en liten askhög. Eve skulle ha jobbat med vädret omöjliggjorde potatissättning.

Jag var ute i två omgångar 3-4 timmar på morgonen fram till drygt middag, jag var helt sjöblöt hade bra hjälp av den lilla röda traktorn med att samla ihop högarna så att allt brann upp. Dock fick jag problem vid den andra brasan, där jag var ytterst nära att köra fast trotts att snökedjorna är på. Jag ringde till Anders som kam med sin moderna 4 wd traktor och hjälpte till. Jag fick låna traktorn under em vilket var ett måste för att kunna få ihop högarna. Det kraftiga regnet gjorde dock att jag körde sönder ganska ordentligt på marken.

Söndagen satte jag fyr på ytterligare en hög den största. Den har brunnit hela dagen, men mycket återstår fortfarande. Det ligger ganska mycket sur flis i högarna vilket gör att de brinner långsamt, blir nästan som en kolmila det brinner liksom under i botten först.

När denna hög är borta återstår en liten hög + att det är ganska mycket som behöver plockas upp för hand på åkerna.

Jag är ändå mycket nöjd att vi hann allt detta denna helg. Skall se om vi hinner elda nåt mer i veckan annars får det bli i påsk. Skönt att få marken rensad till "vårbruket". Anders har pratat om att plöja upp och så om vallen så att det blir bättre bete, kanske blir tvunget nu när jag kört sönder oxå.

Doris har pigga på sig och har inte längre varken nån feber eller speciellt ont i halsen. Däremot så har Svea feber och har spytt ett par gånger, verkar inte vara halsfluss.

Idag roade sig alla tjejerna med att måla påskägg som mamma köpt, nu skall vi bara ut och hitta ett påskris att ta in och ha äggen i.

Nu väntar ytterligare en arbetsvecka, men det känns skönt att den bara är 4 dagar. Sen har jag faktiskt tagit semester veckan efter påsk, då jag planerar att både vila och jobba lite på gården. Eva kommer om vädret tillåter att fortsätta jobba med potatisen. Eva skall också på en ny jobbintervju på tisdag.