söndag 9 september 2012

Hösten här - Vinterjackan fram

I veckan har det börjat kännas att det börjat kännas höst likt. Det har ändå varit ganska varmt nån dag tom upp mot 20 grader. Det har dock sen mitten på veckan varit blåsigt och kallare. Vinter arbetsjackan har åkt fram och sitter inte fel.

I fredags var jag på fotboll efter jobbat Herrarna i VKIF spelade mot serieledarna Hittarp, som efter bra spel ändå blev en hedersam förlust efter sent avgörande 1-2 i 86 minuten. Hedersamma förluster svider mest... Bara att ta nya tag. Det var blåsigt och vinterjackan var på ändå var jag kallt om händerna.

Lördagen ägnades till min granne Karins "förtjusning" åt gräs och buskröjning med Röjsågen en ojämn kamp där jag trotts viss envishet drar det kortaste strået (passande formulering). Dock är ju situationen en helt annan är när vi tog över det totala förfallet på denna gård.

Jag hann även med att klippa lite gräs och att finputsa lite på stallgrunden. Idag skall vi om det inte börjar regna försöka hinna måla det sista på grunden så att vi kan pricka av detta inför vintern. Vi målar bara en gång nu så till våren får det bli en andra gång.

Eva har fixat i trädgården och i sina rabatter. I veckan även lyckats fånga vår första mullvad. Vi har varit ganska förskonade tidigare, men nu börjar det växa upp högar lite överallt. Så nu är det krig!

Doris har sovit över hos Mikaela och skall spela fotboll borta i dag i Helsingborg. Asta och Svea håller på att duscha för att bli fina inför Heddas kalas de skall på idag.

Jag måste även jobba en stund i eftermiddag inför veckan som kommer!

På måndag skall jag till Älmhult så det blir tidig uppstigning imorgon och fakirbussen