söndag 25 mars 2012

Äntligen lättade dimman...

Veckan har helt klart gått i dimmans tecken... men idag hände något äntligen Sol och blå himmel.

Ombordkamera i Ölexpressen....
Igår var en händelserik dag, Jag fick ett ryck i fredagskväll och bestämde mig för att dra till Puttgarten och köpa öl. Doris ville hänga med och visst är det trevligt med sällskap på den trista resan.

Det blev en riktigt tung resa denna gång. Då de stora barnen skulle komma vid 13.00 tiden så bestämde jag att vi skulle dra vid 03.30 och vi kom iväg på tid.  Det var dock extremt dimmigt i stort sett hela vägen ner till Rödby. När det var mörkt var det riktigt jobbig för sikten var inte många meter och vi var tvungna att stå på lite annars skulle vi aldrig komma fram.

Det blev bättre när det ljusnade. Men dimman höll i sig hela dagen och hela vägen hem till Bjäre, trist för man ser ju ingenting där man åker bara några meter väg.....

Doris på klippan i Hovs Hallar
Resan gick bra i övrigt. Vi var framme 07.30 och tog sen färjan 09.15 tillbaka till Danmark. Den gamla Volvon gick som en klocka och klarade lasten bra. Doris sov en bit på hemvägen genom Danmark. och vi var hemma igen vid 13.15 efter ca 60 mil.

Jag var sen inte så speciellt pigg på kvällen när Alexander, Lovisa och Emil var här. Vi glodde lite på kvalishockeyn på eftermiddagen och det passade ju mig bra. Vet inte om Gjurgården hade varit med oss i Tyskland för dom var också ganska sega tyckte jag..

Hela gänget spelade senare spel utom jag som sov i soffan....
Emil och Lovisa

Idag var jag lite piggare när jag vaknade. Var tidigt ute och tvättade alla bilarna, även barnens bil som inte har blivit tvättad i onödan. Fick ta till Prick Bort för att få den ren....

Var och tankade traktorn och städade sen upp lite efter vedklyvningen vid traktorgaraget.

Sen hade vi bokat bord på Hovs Hallars restaurang för att avnjuta en riktigt lunch tillsammans med de stora barnen. Det var trevligt och god mat. Faktiskt första gången vi var där, men det blir nog fler..

Alexander
Efter lunchen gick vi ner mot hallarna och vid detta laget hade dimman, som fortfarande låg kvar när vi kom, helt försvunnit och utsikten var nu magnifik...... det var nu mycket klart och man såg lätt till Halmstad.

Väl hemkomna igen så va vi ute i det fina vädret och spelade boll, målade utemöbeln, planterade blommor mm
typiskt vår bestyr.

Skulle också starta upp den gamla GuldWingen, men det misslyckades den hostade till och var nästan igång men sen hände nåt och nu klickar det bara i Solenoiden och startmotorn vill inte gå runt längre, felsökning följer.

Tyvärr är nu Asta sjuk med 39 graders feber så det verkar bli en del VABande även denna vecka