torsdag 28 januari 2021

Vintern här..

..välkommen det var länge sen. Nu har vi snö igen på Bjäre, verkar kunna bli kvar lite denna gång. Blir så ljust när snön ligger. Skottade idag med traktorn för andra gången denna vinter, det har jag inte gjort på 3 vintrar nu.

Jag jobbar hemifrån sen över 10 månader. Eva jobbar nu också hemifrån de flesta dagarna i veckan. Även Asta och Svea har studerat på distans i 2 veckor men är tillbaka igen i skolan denna vecka. Jävligt hattigt med alla restriktioner som gäller nån vecka och sen är det nåt nytt, min känsla är att det gissas friskt. Hur mycket minskar spridningen av Covid när skolorna är stängda. Vilka andra konsekvenser får stängningen av skolarna i form av kunskaps bortfall mm..jag vet inte.

Vi har i alla fall vad vi vet klarat oss så här långt, möjligen har Doris haft men testade negativt?!

Doris bor nu i Halmstad och det verkar gå bra hon är nog glad att slippa oss och få klara sig själv. Blev lite tomt när Doris flyttade men konstigt vad fort man vande sig. 

Det går bra för Doris på högskolan flera tentor klarde med bravur.

Vindstilla snöar som på film...

Händer inte jättemycket annars, har rensat mer busk ute på marken, tagit hand om den första omgången ved och klyvt upp 7,5 M3. Ligger dock ett par träd kvar som behöver tas hand om och jag har ett par torra tröd som jag skall ta ned så det blir en omgång vet till. Får se om jag hinner börja i helgen lite.

Kanske att det skulle kunna bli skridskoåkning på vår översvämning till helgen om det blir kallt, detta har vi inte kunnat göra på 3 vintrat bla pga av torkan. Men nu är det vatten och om inte mer snö ödelägger så kanske...

Har meckat lite med motorcykeln och monterat GPS, värmehandtag, USB uttag och nytt signalhorn så det har blivit en del eldragning, snart klart.

Skall fortsätta och mecka lite med Traktorn bla har jag köpt nya framskärmar då de gamla är slut, men detta får vänta till det blir lite varmare så jag kan vara ute och mecka.

Har börjat lite med överlämning nu på jobbet detta kommer att pågå några månader i alla fall. 

Årets första ved

Några "Julgranar" planterade