torsdag 5 november 2009

Trädgård


Idag har Leif varit här med sin stora traktorgrävare och återställ trädgården. Leif är kanon alltid positiv, han har också en fantastisk maskin. Han drog upp den gamla häcken med rötterna på fem minuter, den stora vildapeln gav lite mera motstånd men den stora Huddig:en gick segrande ur den striden också. Det blev fint i trädgården även om det var ganska lerigt efter nattens snöfall (!).

Nu när trädgården är rensad och utjämnad så ser man också att den är betydligt större än vad den så ut tidigare då mög och nellor tog upp en stor del. Nu hoppas vi på att den skall "sätta" sig orentligt under vintern så att vi direkt i vår kan börja planera och göra fint.

Jag har också haft besök av Sten som har lagt golvet i köket, kort sammanfattning är väl att inte inte precis är övrens. Ett riktigt skitjobb han gjort, fort men fel. Han var väl inte så intresserad av att rätta till det. Jag tror att jag här kommer att få nytta av en av mina bästa sidor, att jag är så djävla envis.

Eva var på IKEA ige och köpte en ny byrå till hallen som nu snart är helt klar. Eva köpte en jättestor svart byrå att ha alla ungarnas mössor vantar och tröjor i. Vi behöver verkligen stuvutrymmen. Det är konstigt att när man packat ihop två hus vad mycket man ändå måste köpa mycket nytt, allt i hallen är nytt.

Imorgon börjar pågahelgen, tyvärr har det börjat tunnas ur lite. Daniel hoppade av i början på veckan och nu har även Stefan fått on i ryggen och är tveksam till att hänga med. Patrik och Sam kommer i alla fall. Vädret ser ut att bättra på sig lite till helgen så jag räknar med en del ute aktiviteter.

På jobbet ligger jag i för att bli Tullare, mycket nytt men jag tycket det verkar vara ett spännande område och jag har hamnat i ett bra gäng. Det finns också möjligheter till förbättringar, vilket är kul att jobba med!

Doris var på ridning igår och fick nu gallopera för första gången. Doris är jätteduktig och får rida först.

Asta och Svea hade teater idag på Dagis, den handlade om att man skulle turas om så att man inte blev ledsen förklarade Asta och det är verkligen något som tjejerna behöver träna på.

Nu har Erik försvunnit alltid är det någon hantverkare som är borta, han är en vecka sen med källargolvet, får se när han dyker upp.....

Jag har nu gjort klart alla fönstersmygarna utom i vardagsrummet, det är de fönster som ej sitter rakt i väggen pga att huset lutar, dessutom är dessa smygar de djupaste ända upp till 200 mm djupar är de jag måst köpa bredare brädor för att fixa dessa.