onsdag 22 maj 2019

"Ich Bin ein Berliner..."

Solar vid Spree
Så har Eva och jag varit på vår numera årliga långweekend denna gång ställde vi kosan till Berlin jag var där senast 1991 tror jag, jag minns inte så mycket men mycket har hänt. Jag var på Potsdammerplatz då en stor tom sandplan i DMZ nu en spaceat torg med supermoderna höghus.

Även denna gång hade vi tur med vädret mellan 22-26 och mycket sol, perfekt väder för att strosa runt i en stad. Vi åkte runt Berlin med våra Welcome cards på Buss, Spårvagn och tunnelbana. Jag gillar verkligen deras koncept utan spärrar bara att gå ned och ta tunnelbanan som bara går några meter under jord. Dock verkar det inte så barnvagnsanpassat.

V var varken så kulturella eller gastronomiska men nån wurst och Currywurst slank bestämt ned med några kalla pils. Vi åt frukost på stan, goda mackor och kaffe, mysigare att sitta på en uteservering än i hotellrestaurangen.

Vi hann med DDR museet som jag tyckte var lite överreklamerat och minnesplatsen för muren som jag tyckte var lite underreklamerat. Man känner historien i denna stad och då speciellt i öst där restaurerade hus och kulhål i fasaderna påminde om tuffare dagar.
Utbombat, gammal och nytt

Eva hann med att shoppa lite och jag hade turen att springa på en veteranbilsparad. Bra och centralt beläget hotell som var bland de tystaste hotell jag bott på, rum högst upp mot bakgata gjorde nog sitt till.


Curry wurst

Känd del av gamla stadsmuren... turistmagnet

Trabant


Skoda

Kvällsmad

Potzdammer platz

Världsuret...visade vintertid överreklamerat

Östtysk arkitektur i sitt esse, 368 meter högt!

Berlinmuren

Häftig tunnelbanestation

En favoritplats restaurang oas

Det nybyggda slottet, ej klart! Byggt på samma plats som det gamla slottet
som Östtyskland rev 1950 och byggde Palast de Republic som Tyskland
rev 2009 för att ge plats för det gamla rekonstruerade slottet.....Tyskar!! 

Wurst i långa banor..

Loppmarkadsbesök 

Kontrasternas stad...