tisdag 17 januari 2012

Byafest i Hov

Förra veckan gick fort. Det blev en ordentlig rivstart på jobbet efter helgerna. Tjejerna var tillbaka i skolan och på dagis.

Kvällarna gick bla åt till att fixa lite med traktorn. Måla bakrutan, såga till plastrutan. Fixa takluckan så att den fungerar igen. Gångjärnen var som svetsade. Lite olja och citronsyra fick dom tillbaka till livet igen. Lite slipning och ny färg gjorde faktiskt en riktig skillnad.

Ny stol är inköpt och skall monteras in, lite meck då den billiga Biltema stolen naturligtvis inte passade rätt av.
Skall försöka bli klar med traktorn nu innan det ev blir snö. Prognosen för nästa vecka ser klart mer vintrig ut.

Asta och Svea har börjat sin jumpa igen efter juluppehållet, det är kul.

I fredags så var det den traditionsenliga byafesten som denna gång hölls i Hov då Bygdegården i Västra Karup är under ombyggnad. Möte i Byalaget och dans kring granen och kasedans och god mat och dryck stod på programmet. Det var trevligt som vanligt. Vi åkte hem rätt tidigt då tjejerna var trötta. Även Pappa somnade som en stock framför TVn efter ett par snapsar och öl på festen.

Lördagen gick i nån form av halvtempo då jag inte riktigt fick till den rätta arbetslusten

I söndags morse var det liksom nåt som fattades när jag gick ut, så egendomligt tyst. Det var helt vindstilla ett tillstånd som man helt glömt bort att det faktiskt finns. Eva och jag lämnade barnen och tog en lång promedad uppåt Påarp över markerna innan vi via Slättaröd sen tog oss hem igen.

Asta och Svea var på kalas hos Tindra. Dom slog in presenterna själva med mycket stor omsorg.

Idag var det så dax för jobb igen, men Asta hade feber så Eva var hemma men jobbade väl ändå en hel del.

Pratade med de stora barnen (via Lovisa) som med stor möda håller på att planera ihop ett mycket försenat julbesök denna gång kanske även med sin respektive, vore kul tycker jag.