tisdag 16 februari 2010

Asta och Svea 3 år

"Time flies" idag fyller Asta och Svea 3 år. Tänk vad tiden går fort ändå på ett sätt samtidigt kan jag inte riktigt minnas hur det var innan vi hade Asta och Svea. Tjejerna var som vanligt uppe tidigt. Det blev stor presentöppning i soffan i stora rummet. Många presenter var det. Docksäng, barbiedocka, tröja, nattlinne, leksaksglas, nappflaska till dockan och en konstig "anka" förvaring som pappa köpt på IKEA.
Sen har tjejerna varit på dagis och där har de blivit firade med sång och glasspinne, ingen höjdare för Asta som vägrar att smaka glass.
Det har kommit flera brev till Asta och Svea med posten idag som de öppnat under stor spänning. Sen laddade vi upp inför tårtätandet.

Doris var i skolan och sen åkte hon hem till Vilma för att leka. Doris hängde med Vilma till Kyrkans Minorer "det var jättekul mamma man pysslade och bad till Gud". Så nu vill Doris börja där men vi är lite skeptiska till att ha nån aktivitet varenda dag i veckan.

Slutbesiktning

Idag hade vi slutbesiktning av Glimminge 3. Det var en kvinnligt besiktningsman säkert inte helt vanligt, hon var dock jättebra. Vi hade gjort en lista på lite grejer som vi tycker återstår. Mer detaljer förutom köksgolvet. Hon gick runt hela huset både inne och ute. Ett problem som seglat upp är att många fönster fungerar dåligt, svåra att öppna. Här skall vi också ta kontakt med leverantören då fönstren ser ut att sitta "tight" i karmen.

Hela gänget var här idag! Siffe, Carl, Bertil, Åke, Bo. Alla har de varit med och förverkligat en dröm inget vanligt byggprojekt altså. På bilden är några av hjältarna från vänster Siffe, Carl och Åke.

Lite återstår men nu är ändå mycket gjort. Om man dock tittar på helheten för fastigheten Glimminge 3 så är nog faktiskt fortfarande det mesta ogjort.

Tomten återstår att återskap ett jobb som säkert Eva kommer att slänga sig in i när våren kommer! Men det är inget litet jobb har pratar vi lastbilar med jord och grus etc.

Vi har också svinstallet som jag idag hade en "besiktning" av med Siffe för att se ev framtida möjligheter, men allt lutar nu åt en rivning och att återuppbygga nytt. Bedömningen är att det blir både enklare och billigare. I Svinstallet skall garage och hobbyrum ta plats när allt är klart, någon gång i framtiden. Just nu tycket jag att Svinstallet skämmer gården så jag är beredd att riva detta direkt för att sen återuppbygga när tid, ork och pengar finns (Man kan ju undra när det blir).

Just nu känns det ändå riktigt bra att vi kan komma till ett avslut på husbygget och projekt som har varit gigantiskt, men som vi faktiskt har rott i land på ett bra sätt tycker jag.